Gemeente Weert

27 september 2006

Voor vrouwen, ouderen en jongeren

DOELGROEPENDISCUSSIES OVER RETAILSTRUCTUURVISIE

In het kader van de onlangs opgestelde zogeheten retailstructuurvisie voor de regio Land van Weert en Cranendonck hebben burgemeester en wethouders van Weert besloten een aantal discussiebijeenkomsten te beleggen met speciale doelgroepen. Men wil graag een reactie van vrouwen, ouderen en jongeren. Wat uit de discussies naar voren komt wordt toegevoegd aan de intussen ontvangen reacties op de visie.

Onder retail worden alle commerciële publieksgerichte voorzieningen verstaan. Naast winkels ook zaken die niet letterlijk tot de detailhandel gerekend worden maar die gewoonlijk wel in winkelcentra zijn gevestigd. Te denken valt aan kappers, schoenmakers, cafetariaÂŽs en dergelijke.

Ook binnenstadsmonitor
Omdat recentelijk ook een zogeheten binnenstadsmonitor over de gemeente Weert is uitgebracht, wil het Weerter gemeentebestuur dat rapport samen met de retailstructuurvisie in de bijeenkomsten ter discussie stellen. Het rapport over hoe de Weerter binnenstad wordt ervaren heeft immers veel raakvlakken met de retailstructuurvisie.

Doelgroepen
Beide rapporten zullen worden voorgelegd aan een drietal specifieke doelgroepen: 'vrouwen', 'ouderen' en 'jongeren'.

Voor de doelgroep 'vrouwen' zijn twee bijeenkomsten belegd (24 en 25 oktober a.s.); voor de ouderen één bijeenkomst (1 november a.s.). Voor deze avonden zijn al verschillende andere betrokken organisaties benaderd. De bijeenkomsten worden voorgezeten door Stef Strous, wethouder voor o.m. binnenstad-aangelegenheden. Ze vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het stadhuis aan de Beekstraat.

De doelgroep 'jongeren' krijgt de retailstructuurvisie en de binnenstadsmonitor op school gepresenteerd. Zo heeft Gilde Opleidingen zich al bereid getoond wethouder Stef Strous te ontvangen op 4 oktober a.s. Er wordt ook ingezet op een presentatie bij het Kwadrant. Daarover vindt nog overleg plaats.

Het gemeentebestuur zal de resultaten van de doelgroependiscussies betrekken bij de uitwerking van de beide rapporten.

2006.177 JN


---- --