Sterrenwacht Sonnenborgh


Wetenweek - kom in de herfstvakantie naar Sonnenborgh!

Wees proefkonijn in Sonnenborgh en doe om 15.00 uur mee met de Proef van de dag tijdens de Wetenweek. Of maak een solar cooker - continu van 12 - 16 uur. De hele hefstvakantie kun je hier de EnergieRace doen - een actieve speurtocht!

Proefkonijnen gezocht!
Weet jij hoeveel energie je hersenen vreten? Of, hoeveel energie Windkracht 5 is? Doe mee met het X-periment van een echte wetenschapper en ontdek het tijdens de Proef van de Dag.
- Om 15.00 uur op dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober op Sonnenborgh

Vang de energie van de zon!
Zonder de zon geen warmte, geen licht en geen leven. Maar ook voor kleine gemakken is de zon handig. Maak een solar cooker en gebruik zonne-energie om lekkere hapjes te maken!
- Doorlopende korte workshop tussen 12.00 en 16.00 uur op 24 en 25 oktober op Sonnenborgh

Energie over?
Doe de EnergieRacedoor twee musea en ontdek in deze speurtocht op welke motor je lichaam draait en waar de zon en wind hun energie vandaan halen.
- zondag 15 oktober t/m zondag 29 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur. Niet op zaterdagen of maandagen want dan is het museum gesloten.

Nog niet uitgekeken? Doe bij het Universiteitsmuseum nog meer energie op! Kijk voor meer leuke activiteiten tijdens de Wetenweek op www.wetenweekutrecht.nl