Ingezonden persbericht


Persbericht 06-25
Herfstvakantie in Biesboschcentrum Dordrecht
Dordrecht, 16 oktober 2006

Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober organiseert Biesboschcentrum Dordrecht allerlei leuke herfstactiviteiten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in en om het centrum.

Het Speelbos aan de Merwede is altijd vrij toegankelijk, maar op dinsdag 24 oktober kun je er burchten en hutten bouwen, bruggen leggen enzovoort onder leiding van Biesboschgidsen. Verzamelen bij het Biesboschcentrum om 13.30 uur, vanwaar je naar het Speelbos loopt (1100 m). Er wordt gebouwd tot 16.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Op woensdag 25 oktober maak je buiten een herfstschilderij met natuurlijke materialen, nadat je eerst in de tentoonstelling 'De Gesluierde dame', die over paddestoelen gaat, inspiratie hebt opgedaan. Verzamelen bij het Biesboschcentrum om 13.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Het Pietje Pijlenspel is een spannend speurspel in het bos voor het hele gezin(vanaf 5 jr). Het wordt gespeeld op donderdag 26 oktober van 13.30 - 16.00 uur. Voor dit spel moet je vooraf reserveren, want er kunnen maximaal tien gezinnen meedoen.

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor het hele gezin en kosten E 1,- per persoon. Dit is inclusief chocolademelk!

Het Biesboschcentrum Dordrecht organiseert behalve deze kinderactiviteiten in de herfstvakantie ook dagelijks rondvaarten en excursies onder leiding van Biesboschgidsen. Zoals de Biesboschmuseumtocht, een vaarwandeltocht met een bezoek aan het Biesboschmuseum in Werkendam. Kinderen gaan tijdens de wandeling met een speciale kindergids op stap, terwijl de ouders een andere wandeling maken onder leiding van gidsen. En de Paddestoelenexcursie, waarbij de deelnemers met een spiegeltje en een zoekkaart op zoek gaan naar paddestoelen in de Biesbosch. Meer informatie over de tochten is te vinden op de activiteitenkalender van de website: www.biesbosch.org. Of bel met Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, Tel. 078 - 630 53 53. (volgens mij de officiële schrijfwijze)