Socialistische Partij

Kom dinsdag naar Den Haag: 100.000 steunbetuigingen voor gratis OV 65-plus

23-10-2006 * Het SP Ouderenplatform overhandigt dinsdag 24 oktober aan de Tweede Kamer meer dan 100.000 steunbetuigingen voor gratis openbaar vervoer voor 65 plus. De handtekeningen zijn in het kader van de actie 'Grijs op Reis' in honderden steden en dorpen verzameld op duplosteentjes. Hiermee zijn bussen en treinen gemaakt die door de Tweede-Kamercommissie Verkeer en Vervoer in ontvangst worden genomen.

Dinsdag wordt om 12.30 uur voor het gebouw van de Tweede Kamer een korte manifestatie gehouden waar gratis OV voor ouderen wordt bepleit. Daarbij zullen onder meer actievoerders, OV-expert Van Hulten, SP-Kamerlid Gerkens en ANBO-bestuurslid Geveke het woord voeren. Daarna wordt de petitie met maar liefst 100.000 handtekeningen, in de vorm van duplobussen en -treinen, aangeboden aan de Kamercommissie voor Verkeer en Vervoer.

De actievoerders vinden gratis OV goed voor ouderen omdat ze gestimuleerd worden meer sociale contacten te onderhouden. Ook rijden er dan overdag geen lege bussen meer rond. In België is gratis OV in verschillende gemeenten al jaren een groot succes. In ons land heeft Tilburg dit jaar als eerste stad het OV gratis voor ouderen gemaakt. In een aantal andere plaatsen staat dit punt op de politieke agenda. De SP-ouderen hopen met hun petitie dat de landelijke politiek het idee van gratis OV voor ouderen gaat omarmen.

Kom dinsdag ook even naar het Plein en steun de actie onder het genot van een kopje echte SoeP uit de SoeP Express!
Zie ook:
* ANBO ondersteunt SP-actie voor gratis OV
* Verkiezingsprogramma SP Hoofdstuk 6: Beter wonen (Woningbouw en vervoer)