Opsporing Verzocht

Maandag 23 oktober 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 24 oktober 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Ernstige mishandeling in Enschede
Gestolen sieraden in Brabant
Liquidatie in Baarle-Nassau
Poging moord in Helmond
Inbraak in Enter (gem.Wierden)
Gewapende overval in Purmerend
Resultaten uitzending 17 oktober en eventueel opgeloste zaken



Brabant: Gestolen sieraden

Enter: Inbraak en pinfraude

Naar aanleiding van een onderzoek naar een woninginbraak/overval in de regio Brabant-Zuid-Oost is begin mei 2006 in Amsterdam een verdachte aangehouden. Bekend is, dat deze verdachte deel uitmaakt van een inbrekersgroep die door heel Nederland opereert. Deze verdachte heeft kort voor zijn aanhouding een gouden armband en twee gouden kettingen ter verpanding aangeboden. Deze sieraden zijn vervaardigd in het buitenland.

Donderdagavond 17 augustus is er ingebroken bij een installatiebedrijf in Enter, gemeente Wierden. De inbrekers zijn het bedrijf binnengekomen door een raam te breken en hebben verschillende ruimten en kasten doorzocht. Ook een kluis is op grove wijze opengebroken. Met twee meegenomen bankpassen is diezelfde avond nog gepind bij de Rabobank in Barneveld. Baarle-Nassau: Liquidatie
Enschede: Mishandeling

In verband met o.a. de verjaardag van zijn zoon kwam de 41-jarige Onno Meijer half september 2002 voor even van Malta terug naar Nederland. Vrijdagochtend 25 oktober bezocht hij met zijn Maltese vriendin en twee van zijn kinderen een paar bekenden in het Brabantse Gilze. Rond 12.00 uur had Onno Meijer in zijn eentje een afspraak in de directe omgeving van Baarle-Nassau. Zijn vriendin en kinderen wachtten op hem in een café in Baarle-Nassau. Na ongeveer een uur werden zij opgehaald door een kennis van Onno Meijer. Vragen mochten niet worden gesteld. Van Onno Meijer werd sindsdien nooit meer iets vernomen.

Dinsdagavond 6 september laat een man in Enschede-Zuid zijn hond uit. Hij ziet twee onbeheerde fietsen bij een huis staan, waarvan de sleutels nog in het slot zitten. De man vermoedt dat er bij het huis wordt ingebroken en vraagt aan een voorbij fietsende jongen of hij soms weet van wie de fietsen zijn. Die zegt geen idee te hebben en vraagt aan de man of hij een fietspomp heeft voor zijn lekke band. De man kijkt en dan blijkt het verhaal over de lekke band flauwekul te zijn. Als de jongen wegfietst, besluit de man de fietsen op slot te zetten en de sleutels bij de politie af te geven. Plotseling komen twee andere jongens op de man af. Eén van hen heeft een stuk hout, de ander trekt een pistool.

Helmond: Poging moord
Purmerend: Gewapende overval

Zondagavond 17 september komen een man en zijn vriendin weer thuis na een bezoekje aan hun vaste kroeg. Als ze uit de auto stappen bij hun huis in Helmond komen er twee mannen aangelopen. Op de vraag of de man Cor heet, bevestigt de man dit en pakt één van de daders vrijwel meteen een pistool en schiet de man in zijn rechterarm. Het slachtoffer duikt weg achter de auto. Dan wordt er nog een aantal keren geschoten en gaan de daders er vandoor.

Donderdagmiddag 28 september zijn een vrouw en haar 7-jarige dochtertje thuis in Purmerend. Als de bel gaat doet het meisje open en staan er twee mannen voor de deur, waarvan de voorste een postbodeshirt draagt. De mannen stappen naar binnen en pakken het meisje meteen ruw vast. De moeder die boven is, heeft al snel door dat er iets niet klopt en loopt naar beneden. Ze ziet de twee gewapende mannen, die haar vragen waar het geld is. De vrouw laat zien dat er geen geld in huis is en dat de kluis leeg is. De overvallers, die haar niet geloven, doorzoeken met de vrouw de rest van het huis. Als duidelijk wordt dat er echt geen geld is, sluiten ze de vrouw en haar dochtertje op en gaan er vandoor.