Vijf kandidaat-Tarzans in eindstrijd voor hoofdrol

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 24-10-2006 07:01

Amsterdam, 24 oktober 2006

VIJF KANDIDAAT-TARZANS IN EINDSTRIJD VOOR HOOFDROL

Titelrol voor musical Tarzan nog niet ingevuld

Voor de titelrol van de musical Tarzan zijn vijf talentvolle kandidaat-Tarzans geselecteerd. Tot de finale casting zullen zij gezamenlijk een intensief trainingsprogramma doorlopen. Een belangrijk trainingsonderdeel zijn de workshops die de kandidaten in New York van Phil Collins krijgen. Eind november wordt een definitieve keuze gemaakt voor degene die de titelrol vanaf 15 april 2007 zal gaan spelen in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur Joop van den Ende Theaterproducties: 'We hebben achthonderd kandidaten gehad voor de rol van Tarzan. Tijdens de audities hebben we ongeveer honderd jongens gezien, waarvan er nu vijf over zijn. Ze zijn allen rond de 25 jaar en nog niet ontdekt door het grote Nederlandse musicalpubliek. De jongens zijn aan elkaar gewaagd en bezitten grote talenten. Elk van hen heeft een even grote kans de meest begeerde rol voor komend theaterseizoen in de wacht te slepen.We zijn erg beniewd hoe ze zich de komende weken ontwikkelen gedurende het zware trainingsprogramma.'

Ron Link
Ron, nu 27 jaar, speelde een hoofdrol in Dinnershow of the Centuries en stond in de finale van Idols 2004 waar hij als zevende eindigde. Hij kreeg zangles van onder anderen Gé Titulaer en Desiree Manders. Ron is leadzanger van de coverband 'Told U So' en de jazzformatie 'Link2jazz'.

John Vooijs
De 27-jarige John maakt op dit moment deel uit van het ensemble van Rembrandt de Musical. Daarvoor speelde hij onder andere in Jeans en de hoofdrol in Vincent van het Nederlands Musical Ensemble.

Mark van Beelen
In 2004 studeerde Mark af aan de Fontys Dans Academie te Tilburg. Avond aan avond is de 24-jarige nu te zien in Cats. Daarvoor speelde hij in Jesus Christ Superstar, Crazy For You, Mamma Mia!, Footloose en Grease.

Wouter Braaf
De 23-jarige Wouter behaalde in 2006 zijn Bachelor Theater en Educatie en was onder andere te zien in West Side Story, Hair, Jesus Christ Superstar, Evita, S(w)ing!. Nu speelt hij in het ensemble van Rembrandt de Musical.

Dennis ten Vergert
Dennis studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Hij deed in 2002 en 2003 mee aan het Nationaal Songfestival en volgde veel verschillende zang- en acteer workshops. Sinds 2003 is hij leadzanger van de band 2THEPOINT!. Op dit moment speelt de 26-jarige Dennis in de musical Muis.

De musical Tarzan
Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd. Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt opgevangen in een apenkolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop opent 16 november 2006.

Noot voor de redactie/