Persbericht OncoMethylome
S C I E N C E S

OncoMethylome Sciences breidt
samenwerking met Schering-Plough uit

LUIK (BELGIË) ­ 24 oktober 2006, 08.00 uur ­ OncoMethylome Sciences kondigde vandaag aan dat het een nieuwe niet-exclusieve dienstenovereenkomst heeft gesloten met Schering-Plough. Op grond van de nieuwe overeenkomst zal OncoMethylome van Schering-Plough verwerkingsvergoedingen ontvangen voor zijn testdiensten ter ondersteuning van klinische proeven in verband met hersenkanker maar ook andere kankeraandoeningen.
De nieuwe overeenkomst biedt een kader waarbinnen OncoMethylome verder MGMT-methylatietests kan leveren voor Schering-Plough. Momenteel biedt OncoMethylome deze diensten reeds aan voor een klinische proef van verschillende centra die door Schering-Plough wordt ondersteund en die op 5 april 2006 werd aangekondigd. Die proef stelt vast of patiënten met multiform glioblastoom, een vorm van hersenkanker, baat hebben bij een intensiever behandelingsschema met temozolomide. In deze proef wordt de MGMT-methylatie status van alle tumoren van de patiënten onderzocht.
Het MGMT-gen is een biomarker die in een aantal kankertypes blijkt gemethyleerd te zijn. OncoMethylome heeft een eigen gebrevetteerde test om de methylatiestatus van het MGMT-gen te bepalen. Volgens de nieuwe overeenkomst zal de test van OncoMethylome worden gebruikt voor MGMT-methylatieproeven in verscheidene nationale en internationale klinische onderzoeken naar het gebruik van temozolomide bij de behandeling van hersenkanker en andere kankeraandoeningen. "Het verheugt ons dat de belangstelling voor onze MGMT-test blijft toenemen", verklaarde Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences. "We kijken ernaar uit om Schering-Plough te kunnen ondersteunen bij zijn onderzoek naar de therapeutische implicaties van MGMT-methylatie bij additionele kankeraandoeningen."
MGMT-methylatie
Het MGMT-gen zorgt voor een essentieel enzym (MGMT) dat beschadigd DNA herstelt. De methylatie, of onderdrukking, van het MGMT-gen blokkeert de normale productie van dit enzym. Het verlies van het MGMT-enzym lijkt ervoor te zorgen dat kankertumoren een betere respons vertonen op de behandeling met bepaalde geneesmiddelen, zoals temozolomide. Dit werd aangetoond in een baanbrekende studie over hersenkankerpatiënten die in 2005 in de New England Journal of Medicine verscheen (NEJM 2005; 352:997-1003).

OncoMethylome Sciences
OncoMethylome (Euronext Brussels: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een moleculair diagnosticabedrijf dat gepatenteerde genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen op een doeltreffende manier kanker op te sporen en te behandelen. Meer bepaald ontwikkelt het bedrijf tests die de arts helpen om (i) kanker in een vroege ontwikkelingsfase op te sporen, (ii) de reactie van een patiënt te voorspellen op therapie en (iii) de waarschijnlijkheid te voorspellen dat de kanker terugkeert na een behandeling.
OncoMethylome Sciences heeft een uitgebreid aanbod producten in de pijplijn bestaande uit 9 producten en heeft een sterk track record op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met toonaangevende internationale oncologiecentra, waaronder de Johns Hopkins University (VSA) en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships gesloten met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., Chemicon International Inc., en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie die door de Johns Hopkins University (VSA) werd uitgevonden.
OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (VSA, NC), en in Amsterdam (Nederland).

Voor mee informatie, contacteer:
Lucija Turcinov
Tel. +32-479-801-902
Lucija.Turcinov@oncomethylome.com
of surf naar:www.oncomethylome.com

Page 2 of 2


---- --