FNV

FNV Bondgenoten: voor het eerst een CAO bij Unifine Sauces & Spices

Vanmiddag heeft FNV Bondgenoten een principeakkoord bereikt met Unifine B.V., producent van sauzen en specerijen. De 300 werknemers ontvangen in totaal een structurele loonsverhoging van 2,25%. De CAO heeft een looptijd van 12 maanden en gaat in op 1 januari 2007.

John Klijn, bestuuder FNV Bondgenoten: Ik ben echt tevreden met het bereikte akkoord. Tot op heden had Unifine geen CAO. Er waren geen goede afspraken over de arbeidsvoorwaarden en de loonsverhogingen waren onder de maat. Dat is nu verleden tijd.

Naast de loonsverhoging ontvangen de werknemers een eenmalige uitkering van 100 euro en draagt de werkgever 10 euro per maand bij aan de ziektekostenverzekering. De kinderopvangregelingen gelden tot en met de leeftijd van 12 jaar en ook is de reiskostenregeling verbeterd.

Tot slot zijn er afspraken gemaakt over loondoorbetaling tijdens ziekte in het eerste jaar van 100% en in het tweede jaar van 70% plus een aanvulling van 30% als de werknemer voldoende meewerkt aan zijn reïntegratie. Het principeakkoord wordt met een positief advies aan de leden voorgelegd.

Unifine Sauces & Spices B.V. heeft fabrieken in Nijkerk en Puttershoek en maakt onderdeel uit van Koninklijke Cosun.
---