Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Valess introduceert Valess Extra
Gevulde filets met Javaanse, Provençaalse en Toscaanse sauzen

Tilburg 24 oktober 2006 - Valess, dee lekkere én gezonde variatie op vlees, is vanaf vandaag verkrijgbaar in drie nieuwe gevulde filets. Deze nieuwe reeks premium filets zijn onder meer gevuld met koriander en Javaanse satésaus, verse kaas en Provençaalse kruiden en met mozzarella en Toscaanse tomatensaus. Valess is bereid uit zuivel en bevat de beste gezonde melkeiwitten. Uit onderzoek* blijkt dat consumenten Valess Extra zien als een van de lekkerste vleesvervangers.

Valess Extra past bij iedereen die eens iets anders wil eten dan vlees, maar geen concessies wil doen aan de smaak. Valess combineert het lekkere van vlees met het goede van zuivel. De paneerlaag zorgt samen met de Valess voor een knapperige en stevige bite, de vulling geeft de rijke culinaire smaak. De Valess Extra reeks bevat slechts 1,5% verzadigd vet en past daarom in een verantwoorde en bewuste maaltijd, waar je iedere dag van kan genieten.

Net als alle andere Valess-varianten zijn de filets eenvoudig en snel te bereiden in de pan of oven. Valess Extra heeft dezelfde bereidingseigenschappen als vlees. Met een beetje olijf- of zonnebloemolie is het binnen vier minuten krokant. Daarom is Valess Extra goed te gebruiken binnen alledaagse traditionele maaltijden, zoals aardappels-vlees-groenten, pasta, of een rijst- of ovenschotel.

Laatste nieuws Valess
Valess past in Balansdag Voedingscentrum
Valess past volgens het Voedingscentrum goed in een Balansdag. Vooral door de toegevoegde ijzers en vitaminen is Valess een volwaardige en gezonde vleesvervanger. De Balansdag, initiatief van het Voedingscentrum, is een dagje 'minder' na een dagje 'meer' eten.

Valess verkrijgbaar bij IKEA restaurants
Valess is vanaf begin november ook verkrijgbaar in alle IKEA restaurants. Hier kunt u met Valess genieten van het lekkere van vlees en het gezonde van zuivel.

Over Campina
Campina is dichtbij, natuurlijk, gezond en duurzaam. Zo'n 8.400 melkveehouders in Nederland, Duitsland en België, herkenbaar aan het groene Campina-schild op hun stal, zijn lid van de zuivelcoöperatie Campina; ze leveren de melk en zijn eigenaar van de onderneming Campina. Wat Campina verdient, is het inkomen van de leden. Dat geeft de melkveehouders de ruimte om met passie voor zuivel te ondernemen en te zorgen voor hun dieren, voor het landschap en voor melk vol gezonde bouwstoffen voor het menselijk lichaam, zoals eiwitten, vitamines en calcium. Melk is op zichzelf heerlijk en gezond om te drinken. Campina brengt melk verder tot waarde in consumentenproducten, zoals zuiveldranken, desserts, kaas, boter en de vleesvariatie Valess, en in ingrediënten die hun toepassing vinden in de internationale voedings- en farmaceutische industrie. Campina, dat een jaaromzet heeft van EUR 3,6 miljard, is actief in vele landen binnen en buiten Europa.
* Onderzoek gedaan door Opinion Marktonderzoek

EINDE PERSBERICHT