Wie is de liefste moeder

Auteur en illustrator Joke Eikenaar debuteert met sprankelend prentenboek

AMSTELVEEN, 20061024 -- Amsterdam - 24 oktober 2006 - Bij uitgeverij Totemboek is het prentenboek Moeder gezocht verschenen, een onderhoudend voorleesboek voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Moeder gezocht is een origineel verhaal over de zoektocht van een meisje naar een nieuwe moeder, wordt op een speelse manier verteld en met fraaie prenten geïllustreerd.


Het meisje Nina woont in een groot huis met haar vader en poes Pollie. Als Nina uit school komt, is ze vaak alleen in dat grote huis. Op een dag krijgt ze een plannetje. Ze prikt een briefje op het prikbord van de supermarkt. Op het briefje staat: 'Ik zoek een moeder die lief is en aardig. Aanmelden op woensdagmiddag'.
Die woensdagmiddag komen er veel moeders op bezoek. Nina zoekt de leukste en liefste moeders uit. Die mogen een week lang bij Nina in huis wonen. En dan ontdekt Nina dat alle moeders anders zijn. Hoe moet ze nu een moeder uitkiezen?

Moeder gezocht is het eerste prentenboek van schrijfster en illustrator Joke Eikenaar. Het idee voor Moeder gezocht kreeg Joke toen haar eigen kinderen ontdekten dat iedere moeder anders is.
'Iedere moeder heeft haar eigen stokpaardjes en normen. Wat de één gezellig vindt, is voor een ander een doorn in het oog', legt Joke uit. 'Het is grappig om te zien dat kinderen zich daarover verbazen. In Moeder gezocht is de clou dat er zoveel verschillende moeders bestaan en dat ze allemaal met de beste bedoelingen hun kind opvoeden in de overtuiging dat ze het juiste doen. En uiteraard hebben alle moeders hun eigen zwakheden. Dat is eigenlijk heel geestig om vanuit het meisje Nina te beschrijven en te laten beleven. Uiteindelijk is Nina heel blij als haar vader de moeder- én vaderrol op zich neemt.
Moeder gezocht is gewoon een fantasievol kinderverhaal zoals ik ze het liefst schrijf en teken.'

Joke heeft haar eerste prentenboek zelf geschreven, geïllustreerd én uitgegeven.

Over de auteur
Joke Eikenaar is in Zwolle geboren en is al jaren illustrator. Daarnaast schrijft ze musicals en griezelverhalen. Moeder gezocht is haar eerste prentenboek. Het is ook haar eerste boek waarvan de tekst én de illustraties allebei van haar hand zijn, en dat ze bovendien helemaal in eigen beheer heeft uitgegeven. Joke is getrouwd en werkt en woont met haar gezin in Gelderland. Meer informatie over Joke Eikenaar is te vinden op de website www.justjoke.nl.




Ingezonden persbericht