Time : 10:15:00
Date : 24 October 2006
Sender Name: IEX InfoExchanges BV

IEX lanceert de Optiecompetitie 2006

Brussel, 24 oktober 2006 - Wie is de beste optiebelegger van België? Vanaf vandaag strijden particuliere beleggers zes weken met elkaar om deze titel in de Euronext.liffe Optiecompetitie 2006. De optiecompetitie wordt mogelijk gemaakt door IEX, Euronext.liffe en KBC Securities.

Vanaf 24 oktober is het al mogelijk om in te schrijven op www.optiecompetitie.be en te oefenen. Op 6 november gaat de competitie officieel van start. Elke deelnemer begint met een virtueel startkapitaal van 100.000 euro. Dit kan worden belegd in aan Euronext/Euronext.liffe (Brussel en Amsterdam) genoteerde opties en de onderliggende aandelen. Deelname is gratis en de speler met het hoogste rendement op de slotdag, 15 december, wint de hoofdprijs; een Safari naar Oeganda

Leren beleggen met virtueel geld
Het doel van het spel is de Belgische belegger beter te informeren over de handelsmogelijkheden van opties en de belegger spelenderwijs te laten ervaren waarom opties een waardevolle aanvulling zijn op een aandelenportefeuille.

Daarnaast wordt de belegger gestimuleerd over de grens te kijken. Hij kan namelijk handelen in zowel Belgische als Nederlandse aandelen en opties.

Het spel is zeer realistisch en kan gezien worden als een ware beurssimulator. De deelnemer handelt met virtueel geld tegen actuele koersen en op actuele volumes.

De Optiecompetitie 2006 wordt ondersteund door De Tijd en L'Echo.

www.optiecompetitie.be


- EINDE PERSBERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Over IEX
IEX is de grootste financiële community van Nederland. Via de websites www.iex.nl, www.debeurs.nl, www.eurobench.nl, www.guruwatch.nl, en www.beloggen.nl en diverse gratis nieuwsbrieven worden de abonnees continu op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op de financiële markten, bedrijfsnieuws, adviezen van columnisten en de nieuwste beleggingsproducten. Sinds november 2004 geeft IEX acht keer per jaar een beleggingsmagazine uit in een oplage van 45.000 exemplaren. Sinds 2001 organiseert IEX het hele jaar door beurscompetities in Nederland en Engeland


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met:

IEX InfoExchanges BV
Eric Visser

www.iex.nl
HJE Wenckebachweg 200
1096 AS Amsterdam
t. 06- 55 304 990
t. (020) 435 21 70
f. (020) 435 21 89
e. eric.visser@iex.nl

URL: http://www.optiecompetitie.be http://www.iex.nl
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL