Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 24 oktober 2006

Manager van Golden Tulip Berghotel Amersfoort is regionale winnaar Harold Warmelink 'Meest Markante Horecaondernemer van Midden-Nederland 2006/2007'

Amersfoort, 23 oktober 2006 - Harold Warmelink van Golden Tulip Berghotel te Amersfoort is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Midden Nederland 2006/2007. De jury roemt naast het vakmanschap van Warmelink zijn maatschappelijk bewust ondernemen. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november 2007 tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2006/2007 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Volgens de jury onderscheidt Harold Warmelink zich door het klassieke Golden Tulip Berghotel modern en zeer eigentijds te runnen. Warmelink is een ware ambassadeur voor de bedrijfstak Horeca en een grote promotor van de stad Amersfoort. "Toen ik net in Amersfoort werkzaam was, kwam ik er achter hoeveel Amersfoort te bieden heeft en hoe weinig mensen dat weten. Ik zet me sindsdien actief in voor de toeristische ontwikkeling van Amersfoort e.o." aldus een enthousiaste Warmelink over Amersfoort.

Warmelink is verder een actieve, maatschappelijk betrokken ondernemer. Dit blijkt o.a. uit het oprichten van B-ART. Doelstelling van B-ART is het creëren van een platform waar beeldende kunstenaars, startende talenten uit de beeldende kunst, politici en ondernemers elkaar 6x per jaar treffen.

Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Tweejaarlijks wordt uit alle regionale winnaars, de landelijke winnaar gekozen. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;

* een goed personeelsbeleid;

* een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca. Voor meer informatie over Markant, kijk op www.meestmarkant.nl.


----------

Noot voor de redactie -