Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wehl - Twee maal diefstal uit auto                        |
Bij de politie hebben op maandag (23/10) twee inwoners uit Wehl aangifte gedaan van diefstal uit een auto. Hierbij zijn onder meer autoradio's weggenomen. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Waarschijnlijk hebben de diefstallen plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en maandagmiddag 14.00 uur. De auto's stonden geparkeerd aan de Leemkuilseweg en de Prins Mauritsstraat. In beide gevallen werd een autoradio/cd-speler weggenomen. Uit één auto verdween tevens een navigatiesysteem. De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld. Of de beide diefstallen met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek.

De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak op het politiebureau. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze diefstallen worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Winterswijk - Diefstal van aluminium en ijzer             |
Van een bedrijfsterrein aan de Verlengde Morsestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag (21/10) een hoeveelheid aluminium en hoogwaardig ijzer verdwenen. De politie is een nader onderzoek gestart.

De verdwijning heeft waarschijnlijk tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagochtend 07.15 uur plaatsgevonden. Door een toegangshek te forceren, kon men het bedrijfsterrein opkomen en de metalen wegnemen. Men heeft vermoedelijk, gezien het gewicht van de metalen, een vrachtwagen gebruikt om de metalen te vervoeren.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Eibergen - Man gewond na aanrijding                       |
Een 64-jarige automobilist uit Ruurlo is op maandagochtend (23/10) gewond geraakt toen hij op de kruising Lintveldseweg/Molenweg werd aangereden door een automobilist uit Didam (leeftijd nog niet in pol.rapport).

De man uit Ruurlo is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten total loss.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 11.55 uur binnen. Na een eerste onderzoek werd duidelijk dat de man uit Didam over de Molenstraat in de richting van Eibergen reed. Hij is zonder te stoppen de kruising met de Lintveldseweg op gereden. Op dat moment reed daar de man uit Ruurlo. De man uit Didam kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Beide auto's raakten total loss en moesten worden afgesleept.

De man uit Ruurlo is in verband met nekklachten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |'s Heerenberg - Man met slok teveel op rijdt toch         |
De politie heeft op dinsdag (24/10) een 40-jarige automobilist uit Voorthuizen aangehouden, omdat tijdens een controle op de Goorsestraat bleek dat hij alcohol had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

De man trok in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00.45 uur door zijn rijstijl de aandacht van surveillerende agenten. Die besloten de man te controleren. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1,2 promille blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod voor de duur van vijf uur opgelegd.

|     |Groenlo - Buschauffeur ziet fietser over het hoofd        |
Een 34-jarige buschauffeur uit Eibergen is op maandagmiddag (23/10) op de Oude Winterswijseweg in botsing gekomen met een 31-jarige fietser uit Groenlo. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De fiets van de man raakte flink beschadigd.

De melding van de aanrijding kwam omstreeks 16.15 uur bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat beiden over de Oude Winterswijkseweg reden en elkaar tegemoet reden. Ter hoogte van de Parallelweg wilde de buschauffeur linksaf slaan richting het station. De fietser wilde rechtdoor in de richting van het centrum van Groenlo fietsen. Bij het afslaan zag de chauffeur de fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Er raakte niemand gewond. De fiets van de man uit Groenlo raakte zwaar beschadigd.

Einde berichten
---


---


---

---- --