Socialistische Partij

Steun voor SP-voorstellen tegen `High Tech Crime'

24-10-2006 * Vandaag nam de Tweede Kamer twee belangrijke moties aan op het gebied van `High Tech Crime' bestijding. De moties, gezamenlijk ingediend door SP en PvdA, bepleitten een regisseur voor de bestrijding van criminaliteit met betrekking tot hoogwaardige technologie en één landelijk loket voor aangifte.

Gerkens SP-Kamerlid Arda Gerkens is zeer verheugd: "De bestrijding van internetcriminaliteit zal steeds belangrijker worden. Doordat politie, justitie, economische zaken en binnenlandse zaken zich allemaal apart met de bestrijding bezighouden dreigde er versnippering te ontstaan. Door de aanstelling van een projectregisseur zal de High Tech Crime volop bestreden kunnen worden."

Een motie over één loket voor aangifte kreeg ook voldoende steun. "Dat is een belangrijk signaal," zegt Gerkens. "Helaas is de kennis over High Tech Crime nog niet op orde bij alle politiekorpsen. Daar wordt hard aan gewerkt, maar ondertussen kan een landelijk aangifteloket voorkomen dat onduidelijkheid ontstaat bij aangifte."

Een motie voor een doorstart van het National High Tech Crime Center haalde het helaas niet. Gerkens: "Dat is jammer, want dat was een goed project. Toch denk ik dat een projectregisseur hier ook een goede oplossing is."