3 e persbericht van dinsdag 24 oktober 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 24-10-2006

Eindhoven: Politie ruimt hennepkwekerijen op

Op verschillende plaatsen in stadsdeel Woensel heeft de politie dinsdag hennepkwekerijen opgeruimd.

* In een woning aan de Rijssellaan werden in verschillende ruimten hennepkwekerijen aangetroffen. Er stonden 956 planten. In de woning werden papieren met de naam van een 30-jarige Helmonder gevonden. Hij werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De stroom werd illegaal afgetapt.

* Op de zolder van een woning aan de Garonnelaan stonden 143 planten. De bewoner werd gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De stroom werd illegaal afgetapt.
* In een woning aan de Indrelaan werd een hennepdrogerij en knipperij aangetroffen. Er waren flink wat hennepresten en apparatuur voor de drogerij. De politie onderzoekt wie eigenaar is van goederen. De woning was onbewoond.

* In een andere woning aan de Indrelaan vond de politie een kwekerij met 234 planten. De bewoner van de woning moet nog gehoord worden. De stroom werd illegaal afgenomen.

* In een woning aan de Juliusstraat trof de politie een kwekerij met 130 planten aan. De 24-jarige bewoner is gehoord. Ook hier werd de stroom illegaal verkregen.

* In een woning aan de Kronehoefstraat was een kwekerijtje met 24 planten. De bewoner moet nog gehoord worden.

In alle gevallen zijn de planten en de apparatuur in beslag genomen.

Eersel: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

In een woning in Eersel heeft de politie dinsdag om 17.30 uur een 20-jarige man uit Eersel aangehouden. De man had in de woning zijn 47-jarige vader met een geladen kruisboog bedreigd. Dat gebeurde na een ruzie over de zenderkeuze op tv. De man is voor verder onderzoek ingesloten.