Notulen vergadering B en W 24 oktober 2006

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 24 OKTOBER 2006.

Aanwezig:
G.J. v.d. Velde-de Wilde, burgemeester
A. Admiraal, wethouder
C.L. Visser, wethouder
P. Feller, wethouder
R.S.M. Heintjes, secretaris


1. 24okt06 Vaststelling notulen vergadering d.d. 17oktober 2006. Notulen vastgesteld.


2. 24okt06 Ingekomen stukken.
A: Congres Moraal en schandpaal
13 november 2006 : v.k.a.

B: Uitnodiging 25 jarig bestaan
Climate Control
10 november 2006 : Burgemeester gaat.

C: Informatieavond Binnenhof
21 november 2006 : Wethouder Feller en
Wethouder Visser gaan; inwonersavond verplaatsen naar 27 november 2006.

D: Uitnodiging zwembadcongres
najaar 2006 : v.k.a.

E: Najaarsbijeenkomst
4 november 2006 : v.k.a.

F: Uitnodiging slotavond omloop
9 november 2006 : v.k.a.

G: Uitnodiging voor symposium
voor de visserijsector
10 november 2006 : Wethouder Feller en
Wethouder Visser gaan.

H: Uitnodiging debatmiddag herindeling
23 november 2006 : v.k.a.

I: Uitnodiging 30 jarig bestaanFilmhuis
4 november 2006 : v.k.a.

J: Omwonendenavond "Gronden Breen"
25 oktober 2006 : Wethouder Admiraal zit voor.

K: Congres "Delen in Verandering,
Samen werken aan de Wmo
31 januari 2007 : v.k.a.


3. 24okt06 Vaststelling besluitenlijst.
De besluitenlijst wordt conform vastgesteld.


4. PB 18okt06 Huisnummer van de heer Meijer Koolweg 10a. 2005/6765
Aangehouden in verband met onderzoek naar bouwen zonder vergunning.


5. SL 16okt06 Dienstregeling bibliobussen.
2006/4979
Conform advies besloten met dien verstande dat het pro-forma opzeggen pas besloten kan worden nadat de begroting 2007 in de gemeenteraad behandeld is en aldaar het besluit helder is.


6. RO 16okt06 Uitbreiding Motel Goedereede.
2006/5161
Conform advies medewerking voor recreatieve uitbreiding verlenen waarbij de parkeernorm op eigen terrein opgelost moet worden en de stedenbouwkundige randvoorwaarden worden ingepast.


7. BU 16okt06 CBR examenoproepplaatsen Spijkenisse en Stellendam. 2006/4618
Aangehouden voor overleg met poho en bezien vanuit EZ perspectief.


8. RO 17okt06 Da Costa Hairstyling.
2006/5050
Conform advies medewerking verlenen aan een tijdelijke voorziening voor een kapsalon vooruitlopend op de definitieve inpassing in het te realiseren bouwplan. Aan tijdelijkheid een duidelijk termijn verbinden en deze koppelen aan het bouwplan.


9. RO/SL 23okt06 Plaatsen peuterspeelzaal Margrietweg Ouddorp. Conform advies besloten medewerking te verlenen aan het huren van een tijdelijke unit t.b.v. Amalia zodanig dat e.e.a. vanaf 6 november in gebruik kan worden genomen.


10. ISGO 24okt06 AB vergadering.
Hedenmiddag vergadering bijwonen en op de verschillende agendapunten zorgdragen voor de inbreng van concretisering van de vervolgopdrachten op basis van bestuursopdrachten die gekoppeld kunnen worden aan de nota Vitale Regio.


11. Wethouder Admiraal 24okt06 Gesprek met Bezuijen / Koolweg. Had eerder toestemming om twee wanden van een bestaande schuur te vervangen. Deze blijkt nu echter in elkaar te zijn gevallen. Is eigenstandig begonnen met opbouwen van een nieuwe schuur zonder verdere melding. Op basis van bouwcontrole is de activiteit nu geconstateerd en is besloten tot een bouwstop. Uitgangspunt is dat voldaan moet worden aan de geldende voorschriften.


12. Wethouder Admiraal 24okt06 Commissie cultureel erfgoed. Gisteravond is in de reguliere vergadering gesproken over de eerdere presentatie inzake Entree Goedereede. Commissie geeft positief advies met meerdere aanbevelingen met betrekking tot architectuur, materiaal en openbaar groen. Het overleg verliep ook voor het overige in goede sfeer en was constructief van aard.


13. Wethouder Feller 24okt06 Terugkoppeling De Gornet/Amalia. In het college is gesproken over het proces rondom het voorgenomen besluit tot verplaatsing van de unit bij de Gornet, de acties, de juridische effecten, het besluit tot huren van een eigen unit voor Amalia, het gevoerde juridische overleg en het resultaat daarvan. De verdere uitvoering zal nu verder worden opgepakt. Intern zal de gehele procesgang nog verder vanuit het verantwoordelijke management bezien moeten worden.


14. Wethouder Visser 24okt06 Westerduinpad / com. ggz. Tijdens de behandeling van dit voorstel in de commissie is gebleken dat er geen ondersteuning gegeven kan worden aan het plan tot het plaatsen van verlichten. Behandeling van dit advies zal in de raad plaatsvinden. Het voorstel is niet helemaal compleet omdat er ook andere voorzieningen zijn aangebracht. Dit zal in de raad nog extra onder de aandacht worden gebracht. Daartoe een memo opstellen in overleg met de portefeuillehouder.


15. Wethouder Visser 24okt06 VVV gesprek.
Gesprek gevoerd naar aanleiding van het collegebesluit om nader inzicht te krijgen in de noodzaak om te komen tot verhoging van de gemeentelijke bijdrage. Tijdens dat gesprek heeft de portefeuillehouder aangegeven dat hij er de voorkeur aan geeft om ook de VVV op te nemen in de algemene subsidieverordening zodat ad hoc besluiten tot het verleden gaan behoren.


16. Wethouder Visser 24okt06 Overleg Wethouder. van Prooijen Hellevoetsluis. Gesprek gevoerd waarbij de gemeente Hellevoetsluis ons op de hoogte heeft gebracht van hun voornemen om medewerking te verlenen aan het realiseren van een discotheek nabij Rockanje (carpoolplaats N57). Gesproken over de mogelijke effecten voor Goedereede. Afgesproken dat e.e.a. vanuit Goedereede zal worden gevolgd .


17. Wethouder Visser 24okt06 Innovatieplatform. Gesprek gevoerd over de voortgang en ontwikkelingen vanuit het innovatieplatform. Daar is uitgebreid gesproken over het tijdig betrekken van de gemeentelijke organisatie (ambtelijke en bestuurlijk) bij de verdere uitwerking van de plannen.


18. Burgemeester 24okt06 Werkbezoek Londen en Toronto. In het college wordt mondeling verslag gedaan van de inzichten die opgedaan zijn tijdens de reis met korpsleiders aan Londen en Toronto vorige week. Een uitgewerkt schriftelijk verslag zal nog volgen.


19. Burgemeester 24okt06 Stuurgroep Maatschappijprofiel. Binnen de stuurgroep verder gesproken over de projectopzet en de wijze waarop het maatschappijprofiel 2020 opgezet kan worden. Er komt een nieuwe planning waarbij rekening wordt gehouden met de betrokkenheid van de raadsleden meer aan de voorkant van het proces.


20. Burgemeester 24okt06 Regionaal overleg inzake politiecapaciteit. Gisteren heeft er een vooroverleg plaatsgevonden over de toekomstig beschikbare capaciteit aan politie. Duidelijk is geworden dat er (op termijn) verruiming zal komen van de beschikbare capaciteit ook voor het eiland Goeree Overflakkee.

Vastgesteld tot een getal van 20 volgnummers in de vergadering van 31 oktober 2006.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De burgemeester,

De secretaris,