Sneeuwprofessional begint blog over wintersport


AMSTELVEEN, 20061024 -- Doemdenkers beweren dat er spoedig geen sneeuw meer in de Alpen zal liggen. Feit is dat er vorige winter - van de Franse Alpen tot aan de Tatra in Slowakije - maandenlang een metersdik sneeuwdek heeft gelegen en dat honderdduizenden wintersportliefhebbers daar met volle teugen van hebben genoten. De skigebieden in Australië en Nieuw-Zeeland sluiten op dit moment een van de meest sneeuwrijke en succesvolle winterseizoenen uit de geschiedenis af . Nederlandse sneeuwsporters kunnen vanaf vandaag op de hoogte blijven van nieuws en trends via de nieuwe professionele weblog www.wintersport.blog.nl.

De wintersportblog staat onder redactie van de ervaren skileraar, amateur wedstrijdskiër, toeristisch ondernemer èn professioneel journalist Hajo Smit. Deze raswintersporter sloot in een grijs verleden een studie milieuhygiëne af en heeft nog steeds volop interesse voor de milieuaspecten van de wintersport. Na zijn studie werkte Hajo Smit vijf winterseizoenen als skileraar in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Sinds 1998 voorziet hij als freelance tekstschrijver onder de vlag www.freewriter.nl in zijn levensonderhoud. Hij was onder meer hoofdredacteur van het glossy magazine Inline Skater en schreef voor Ski Magazine.
Alle takken van de sneeuwsporten onder de wintersporten komen aan bod: ski, snowboard, langlauf, telemark, toerski, sneeuwschoenwandelen, snowmobiling etc. etc.. De blog besteedt aandacht aan de belangrijkste professionele wedstrijden mits deze interessant zijn voor het Nederlandse publiek. Het merendeel van de berichten gaat over zaken die de Nederlandse wintersport-vakantieganger zullen interesseren: nieuws uit de skigebieden, adviezen over wintersportmateriaal en reistips. Ook brengt Hajo Smit opmerkelijk nieuws uit de sneeuw dat in Nederland niet weet door te dringen tot de gewone nieuwskanalen. Denk daarbij aan de brute moord op een voormalig nationaal Zwitsers skikampioene afgelopen voorjaar.

Met interessante achtergronden biedt www.wintersport.blog.nl Nederlandse wintersporters die meestal maar een week per jaar de sneeuw in gaan een diepere en rijkere wintersportbeleving. Er is volop gelegenheid om in discussie te gaan of vragen te stellen.
De blog over wintersport maakt deel uit van het netwerk van www.blog.nl. Het netwerk omvat momenteel 45 themablogs, het trekt 700.000 bezoekers per maand. Meer themablogs zijn in voorbereiding.