Erkende relatiebureaus bieden extra kwaliteit


Nieuwe branchevereniging mèt garantiecertificaat en onafhankelijke klachtenbehandeling

ZWOLLE, 20061024 -- Relatiebureaus hebben hun krachten gebundeld in de Branchevereniging Erkende Relatiebureaus (BER). De extra's die zij bieden zijn o.a. een garantiecertificaat en een onafhankelijke klachtenbehandeling. Kwaliteit en deskundigheid staan voorop bij de vereniging die bovendien wordt bestuurd door een onafhankelijke voorzitter en secretaris.

"De vereniging kan hierdoor meer zekerheid bieden aan de cliënten. En juist hieraan is in deze branche veel behoefte", zegt secretaris Irene Pijnaker die kan bogen op tientallen jaren ervaring.
Voorzitter Sent Wierda beaamt dit: "Ons streven is dat degenen die zich bij een bureau willen inschrijven van tevoren verzekerd zijn van de nodige waarborgen. Bovendien bieden de aangesloten bureaus een garantiecertificaat aan. Zonodig kunnen cliënten een beroep doen op een onafhankelijke mediator of een onafhankelijke geschillencommissie."
De branchevereniging (www.berbureaus.nl) is voortgekomen uit het GRC, de vereniging van relatiebureau-eigenaren. Deze vereniging is in 1978 opgericht en hanteerde, evenals de nieuwe BER, een toelatingsbeleid voor relatiebureaus. Bureaus die zich willen aansluiten dienen dan ook aan strenge eisen te voldoen.





Sent Wierda