Unieke VPRO documentaire/animatieserie in première op Cinekid

Vpro

Villa Achterwerk: Bloot

Unieke documentaire/animatieserie in première op Cinekid 2006

De bijzondere geanimeerde documentaireserie Bloot van Mischa Kamp gaat in première op Cinekid 2006. Bloot is geen traditionele animatieserie, maar een documentairereeks die in zijn geheel geanimeerd is. Dit is een unieke manier van bewerken voor een non-fictie productie. Deze serie, een productie van Submarine in samenwerking met de VPRO, is in het geheel te zien tijdens het Cinekid Festival 2006 en gaat in première op woensdag 25 oktober.

'Ik heb heel veel dingen in mijn Beha gedaan om te proberen het echt te laten lijken. Ik heb jeux-de-boules ballen erin gedaan, maar dat was alleen voor de meligheid samen met een vriendin. Ook met toiletpapier, en schoudervullingen. En ik heb nog een keer op vakantie, dat leek heel echt, ballonen een heel klein beetje opgeblazen en in een topje gedaan. Met diezelfde vriendin heb ik er ook een keer zand erin gedaan, en heel vaak met sokken.'

In de zesdelige Villa Achterwerk serie Bloot, onder regie van Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas), vertellen kinderen tussen de tien en dertien jaar op een grappige en persoonlijke wijze over de verandering van hun lichaam. Wat betekent het bijvoorbeeld om borsten te krijgen en schaamhaar?

Het documentair gefilmde materiaal is door animatoren digitaal overgetekend in verschillende stijlen. Door de bijzondere vorm heeft elke aflevering een geheel eigen sfeer. In elke aflevering zie je de personages als hun stripachtige evenbeelden en brengen de animaties hun dromen en fantasieën tot leven.

De onderwerpen van de zes afleveringen zijn 'borsten', 'zweten', 'haar', 'seks', 'ongesteld' en 'fors'.

Regie/research: Mischa Kamp
Producent: Submarine, Bruno Felix & Femke Wolting Eindredactie: VPRO, Anna van der Staak

Biografie Mischa Kamp, regisseur
Mischa Kamp (1970) maakte de afgelopen jaren veel uiteenlopende producties. De meest recente film die zij regisseerde is de met een gouden kalf bekroonde familiefilm Het Paard van Sinterklaas (2005). Ook regisseerde zij onder meer de korte fictiefilm de Sluikrups (2002), de korte jeugddocumentaire De Club Van Lelijke Kinderen (2001-2002) en verschillende programma's voor Waskracht! van de VPRO (1997 - 2000).

Submarine
Submarine (www.submarine.nl) is een Amsterdams productiebedrijf, dat zich richt op het realiseren van documentaires en nieuwe media producties. Submarine produceerde de afgelopen jaren onder meer documentaires, animatieproducties, internetgames en interactieve DVD's. Submarine werd in 2000 opgericht door Bruno Felix en Femke Wolting.

Bloot wordt verder nog vertoond tijdens het Cinekid Festival op zaterdag 28 oktober, Amsterdam, de Balie, 13.45 uur

Uitzending: vanaf zondag 5 november bij Villa Achterwerk op Z@pp

Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en is geproduceerd door Submarine in coproductie met de VPRO.