Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t
Nationale KidsTV is weer terug!

Amsterdam, 19 oktober 2006

Nationale KidsTV serie 1 kreeg van de kijkers een 8,4 als rapportcijfer en dus is Nationale KidsTV is weer terug. Vanaf woensdag 25 oktober aanstaande is het programma rond 13.30 uur weer te zien bij Jetix. Kim-Lian van der Meij bezoekt dit najaar 13 scholen in Nederland met de speciale Nationale KidsTV OnTour bus.

Nationale KidsTV bestaat uit de volgende onderdelen: De Vlaggenrace
De rode draad van het programma waarin scholen iedere week tegen elkaar strijden. Kinderen uit de groepen 7 en 8 moeten in de Nationale Vlaggenrace zoveel mogelijk vlaggen bij elkaar proberen te spelen.

De race bestaat uit 3 ronden:
Ronde 1 staat geheel in het teken van SpeedStacken. Ronde 2 gaat over verkeersveiligheid.
Ronde 3 is het finalespel waarin we de stormbaan weer terugzien.

De school die de meeste vlaggen wint en dus na 13 afleveringen bovenaan staat in het klassement mag zich de winnaar van Nationale KidsTV serie 2 noemen en wint een spectaculaire prijs!

DigiReport
Iedere week voert een aantal kinderen van een school een opdracht op de computer uit. Bijvoorbeeld het maken van een advertentie voor de nieuwe site van Kennisnet of het bouwen van hun eigen website!

StarReport
In StarReport interviewen kinderen BN-ers. Zo gaan we een patatje eten met Mark Rutte op het binnenhof en zie je interviews met onder andere Lieke van Lexmond, Jamai en Nicolette en de Pietenclub.

TrafficReport
De tweede ronde van het vlaggenspel is geheel gewijd aan verkeersveiligheid. Kinderen moeten stellingen en verkeersituaties goed of fout keuren en kunnen hier vlaggen mee verdienen die meetellen in het klassement.

SafetyReport
In de rubriek SafetyReport besteden we aandacht aan de volgende 3 onderwerpen: vluchtplan thuis
hoe gaat dat in zijn werk?
wat kan jij zelf doen om het thuis veiliger te maken?

Crossmediaal concept
Nationale KidsTV is onderdeel van een crossmediaal concept. De diverse onderdelen uit het televisieprogramma komen terug in de Nationale KidsKrant, vanaf 15 november aanstaande op Nationale KidsRadio en via de website www.nationalekidstv.nl.

Doelgroep: Kinderen tussen de 9 en 14 jaar
Zender: Jetix
Periode: 25 oktober 2006 t/m 17 januari 2007
Tijd: Woensdag 13.30 uur
Herhaling: Zaterdag 07.35 uur
Aantal: 13 afleveringen

Mede mogelijk gemaakt door
Nationale Kids TV wordt geproduceerd door Visible TV in opdracht van KidsCom. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Kennisnet, het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

-Einde bericht-

(