Gemeente Nijmegen

persbericht

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|20 oktober 2006 061020R         |
Nieuwe borden leiden rechtstreeks naar Nijmegen-Noord

Automobilisten die vanaf de A15 komen, worden vanaf 25 oktober via de kortste route naar Nijmegen-Noord geleid. Dan plaatst Rijkswaterstaat nieuwe borden waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen Nijmegen en Nijmegen-Noord.

Tot nu toe werden de automobilisten vanaf het knooppunt Valburg via de zuidelijke omrijroute naar Nijmegen-Noord gestuurd. Daarvoor moesten ze de A73 en de Neerbosschebrug over en werden ze via de Graafseweg, Oranjesingel en Waalbrug weer naar Nijmegen-Noord gedirigeerd. Dankzij de nieuwe bewegwijzering hoeven de automobilisten voor Nijmegen-Noord geen enkele brug meer over en wordt hun reis met ongeveer 10 kilometer ingekort.

Vanwege de toevoeging van een aparte verwijzing naar Nijmegen-Noord, verdwijnt de aanduiding naar Kleve/Bemmel. Hiervoor komt ten westen van Valburg een extra bord dat de reizigers richting Duitsland wijst op de mogelijkheden bij het knooppunt Valburg: linksaf naar Oberhausen, rechtsaf naar Köln, rechtdoor naar Kleve/Bemmel. Daarmee wordt ook de grote stroom vrachtwagenchauffeurs richting Duitsland tijdig richting A12 geleid.

Aparte verwijzingen naar Nijmegen-Centrum komen er nu nog niet. De komende jaren verandert er veel aan de infrastructuur rond Nijmegen-Noord. Zo wordt in 2010 begonnen met de bouw van een tweede Waalbrug. Rond die tijd neemt Rijkswaterstaat de gehele bewegwijzering rond Nijmegen opnieuw onder de loep.

De nieuwe borden naar Nijmegen-Noord worden op 25 oktober door Hoofdingenieur-directeur Theo van de Gazelle aan burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen aangeboden. Dat gebeurt om 18.00 uur bij het steunpunt van Rijkswaterstaat aan de Griftdijk 17a in Oosterhout, Nijmegen-Noord. Vertegenwoordigers van de pers krijgen hier de gelegenheid om foto's te maken en vragen te stellen. Daarna worden de borden aangebracht. Daarbij kunnen in verband met de verkeersveiligheid geen foto's worden gemaakt.

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 323 59 92

E-mail gemeente@nijmegen.nl


Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380
---- --