Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 25 oktober 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Klaroen 63, dakkapellen aanbrengen.

s-Gravendreef 10, kozijn in zijgevel plaatsen.

Diabellistraat 3, overkapping voorzijde aanbrengen.

Maria Danneels Erf 33, loggia dicht bouwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Max Havelaarburg 11, aanbouw voorgevel bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 26 oktober 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNING verleend

Verzenddatum 13 oktober 2006:

Pergolesistraat 11, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Indien u meent door de bovengenoemde verleende vergunning (beschikking) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

KAPVERGUNNINGEN

aangevraagd

Overige aanvragers:

Kompasstraat 32b


1 wilg (Salix sepulcralis Tristes), 1 acacia (Robinia hisida), 3 Japanse kers (Prunus subhertilla), 1 appelboom (Malus), 1 conifeer (Pinus strobus), 3 berken (Betula pendula) en 1 conifeer (Leylandii). Geen herplant. Hier komen 5 bedrijfsunits voor in de plaats.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 13 november vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 010-2848637.

KAPVERGUNNING

verleend

Overige aanvragers:

In de voortuin van

Nederwaard 22


1 conifeer. Wegens overlast. Geen herplantplicht.

Voor de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN

aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· WOP Schenkel voor een kerstbijeenkomst voor de bewoners van de wijk Capelle Schenkel in de Lupinestraat ter hoogte van de Lupinehof op vrijdag 15 december 2006 van 18.00 tot 22.00 uur.


· Stichting Cultuur en Evenementen Capelle voor het houden van een Sinterklaasintocht, alsmede een evenement op het Stadsplein op zaterdag 18 november 2006 van 8.00 tot 14.00 uur.


· Kunstkring Capelle, voor het houden van de winterkunstmarkt Capelle 2006 in winkelcentrum
De Koperwiek op zaterdag 9 december 2006.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 17 oktober 2006 (datum besluit 17 oktober 2006):

kentekennummer 71-VJ-BT, Magdalena Bergwerff, Dorpsstraat 146 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BOUWPLAN 120 WONINGEN ROZENBURCHTGEBIED

Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Het college maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van 120 woningen in het Rozenburchtgebied (Da Costasingel / Slotlaan). Com·wonen wil 4 appartementengebouwen met daarin 44 koop- en 44 huurwoningen realiseren aan de zijde van de Da Costasingel. Daarnaast zijn aan de Constantijn Huygensstraat 32 eengezinswoningen gepland. Deze laatste zijn koopwoningen. Het gehele plangebied wordt ingericht als woon/zorgzone. Dit betekent dat het woongebied bij uitstek geschikt is voor ouderen, met zeer goed toegankelijke openbare ruimte en zorgvoorzieningen op loopafstand.

Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 oktober 2006 besloten hieraan mee te werken.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw)aanvraag en de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing liggen van 26 oktober tot en met 6 december 2006 voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 14 november 2006 zal van 19.30 tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst plaatsvinden in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Doel van de bijeenkomst is u te informeren over het bouwplan en de te volgen procedure. U kunt gedurende de aangegeven tijd binnenlopen en kennis nemen van de plannen.

Tijdens de bijeenkomst kunt u de stukken met inbegrip van de ruimtelijke onderbouwing inzien. Er zijn verschillende personen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over het bouwplan en de procedure.

Van 26 oktober tot en met 6 december 2006 kan iedereen zijn zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders. Gedurende genoemde periode kunnen ook mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht. U kunt een afspraak maken voor het binnen genoemde periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen met de behandelend ambtenaar, de heer L. Verschoor, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 010-2848791.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het besluit inzake de invalidenparkeerplaatsen en de stukken inzake het bouwplan 120 woningen Rozenburchtgebied liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.