Politie Haaglanden

Persberichten 25 oktober

Haaglanden, 25-10-2006

Winkeldief slaat om zich heen

Den Haag Een 46-jarige Hagenaar is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Beveiligers van een warenhuis in de Grote Marktstraat betrapten omstreeks kwart voor zes een man die tassen met kleding vulde. Op het moment dat de man de kassa passeerde, werd hij aangesproken door de beveiliging en mee terug de zaak in genomen. Tijdens de wandeling sloeg de man plotseling een medewerker van de winkel vol in het gezicht en probeerde hij ook een tweede te slaan. Onder het uiten van bedreigingen nam de man vervolgens de benen. In de omgeving van de zaak kon de politie de 46-jarige aanhouden op basis van het opgegeven signalement. De man had bovendien een verwonding aan zijn hand die erop wees dat hij zojuist een klap had uitgedeeld.

Steekpartij op Hoefkade

Den Haag Een ruzie tussen twee mannen over blikjes bier is in de nacht van dinsdag op woensdag op de Hoefkade uitgelopen op een steekpartij. Politieagenten troffen omstreeks kwart over drie een 23-jarige inwoner van Den Haag aan voor het politiebureau aan de Hoefkade. Hij had verwondingen aan zijn gezicht, waaraan hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. In de omgeving kon later een 31-jarige verdachte worden aangehouden. Voor deze naar het politiebureau kon worden gebracht, moest hij ook langs het ziekenhuis: de man bleek eveneens te zijn gestoken. Daarop is ook de 23-jarige aangehouden.

Aanrijding met dodelijke afloop

Den Haag - Een 89-jarige Haagse vrouw overleed op dinsdag 24 oktober na een ongeval dat rond 14.30 uur plaatsvond bij het Centraal Station. De vrouw zat samen met haar zoon en kleindochter in de auto en reed uit haar parkeervak weg. Ze reed eerst hard naar achter en vervolgens reed ze naar voren en botste frontaal tegen een pilaar. Ze overleed ter plaatse. Haar zoon en kleindochter bleven ongedeerd.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg op dinsdag 24 oktober reed een automobilist rond 21.20 uur met 104 km/uur voorbij, terwijl 50 km/uur toegestaan is. Het rijbewijs van de 25-jarige man uit Katwijk aan den Rijn is ingevorderd.

Poging woninginbraak

Den Haag De politie kreeg op dinsdag 24 oktober rond 13.30 uur een melding dat er een man op de Gaslaan deuren van woningen probeerde te openen met een kaartje. Op de Vinkesteynstraat werd de verdachte, een 39-jarige man uit Libanon aangehouden voor poging inbraak. De verdachte had een plastic kaartje en een breekijzer bij zich. De man is ingesloten.

Verdachte woninginbraak aangehouden

Den Haag Na een melding reed de politie op dinsdag 24 oktober rond 14.30 uur naar de Archimedesstraat waar omstanders een man vasthielden die verdacht werd van woninginbraak. Ter plaatse vertelde een 50-jarige Haagse dat deze man in haar woning liep. De politie heeft de verdachte, een 50-jarige Hagenaar, aangehouden. De verdachte had een portemonnee bij zich die van de vrouw was. De portemonnee kon direct terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte wordt voorgeleid.

Meningsverschil over koop auto leidt tot vechtpartij

Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar en zijn 25-jarige vriendin konden het dinsdag 24 oktober niet eens worden met een 26-jarige Haagse autohandelaar. Het paar wilde een tweedehands auto kopen en had al een bedrag aanbetaald. Toen ze het resterende bedrag kwamen betalen, werden ze het niet eens met de autohandelaar over de eindafrekening. Hierop pakt de Hagenaar een stuk hout en slaat de handelaar. Na een korte vechtpartij lukt het de autohandelaar om de Hagenaar tegen de grond te werken en de politie te waarschuwen. De politieagenten komen ter plaatse en houden de Hagenaar aan. Omdat onduidelijk bleef wie de vechtpartij was begonnen en wie er bij betrokken waren, werden ook de vriendin van de Hagenaar en de autohandelaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Scooterrijder gewond na aanrijding

Rijswijk Op dinsdag 24 oktober om 18.45 uur raakte een 45-jarige man uit Rijswijk gewond na een aanrijding in de Klaroenstraat. De man botste met zijn scooter tegen een auto aan die net weg wilde rijden. De auto werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Rijswijk. De scooterrijder kwam door de aanrijding te vallen en raakte hierbij gewond. Hij is door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis.

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

Maasland (Midden-Delfland) Op dinsdag 24 oktober omstreeks 13.50 uur trof men op de bovenste etage van een woning aan het Kastanjehof een hennepplantage aan. In totaal werden 106 moeder planten en 1449 hennepstekken aangetroffen. De hennepkwekerij werd in beslag genomen en afgevoerd. Naar de eigenaar van deze kwekerij zal onderzoek worden gedaan. De politie was via een M-melding achter dit adres gekomen.

Marktkoopman aangehouden

Leidschendam De politie heeft in samenwerking met de FIOD, afdeling namaakbestrijding, op dinsdag 24 oktober omstreeks 11.00 uur een 43-jarige marktkoopman uit Voorschoten aangehouden. De man stond met zijn kraam op het Berberis en verkocht cosmetische artikelen, met name parfum. Hoewel de parfum bijna niet van echt te onderscheiden was, bleek dat de inhoud van de flesjes vervalst waren. De politie heeft honderden flesjes parfum in beslaggenomen en proces-verbaal tegen de Voorschotenaar opgemaakt.