Politie Zaanstreek-waterland

Gewapende overval op vrouw en kind in Purmerend

beide verdachte mannen

Purmerend o Moeder en kind (7) worden overvallen en gegijzeld in eigen woning in Purmerend.

Een vrouw uit Purmerend en haar 7-jarige dochtertje beleefden op donderdag 28 september een paar benauwde uurtjes. Twee gewapende mannen overvielen hen in hun woning aan de Parkstee in Purmerend en sloten hen op.

Rond 12.30 uur gaat de bel. Het kind doet de deur open en ziet twee mannen staan, waarvan de voorste een postbodeshirt draagt. De mannen stappen naar binnen en pakken het meisje ruw vast. De moeder is boven en heeft snel door dat er iets niet goed is. Ze loopt naar beneden en ziet dan de twee gewapende mannen. Ze vragen haar waar het geld is. De vrouw laat zien dat er geen geld in huis is en dat de kluis leeg is. Maar de mannen geloven haar niet. Ze doorzoeken samen met de vrouw de rest van het huis. Als ze beseffen dat er echt geen geld is, sluiten ze moeder en dochter op in een kast en gaan ervandoor.

Er konden compositietekeningen gemaakt worden van de daders, die werden beschreven als een grote en een kleine man.

Signalement De grote man had een negroïde uiterlijk en was ongeveer 35 jaar. Hij was ongeveer 1 meter 85 lang en had een grof, getraind figuur. Hij had een grof, hoekig gezicht en een lage stem. Hij droeg donkere kleren en was duidelijk de leider.

De kleine man had een lichtgetinte huidskleur en was mogelijk van Indonesische afkomst. Hij is vermoedelijk eind twintig begin dertig jaar en hij had kort, donker haar met stekels, Mogelijk is dat haar iets korter dan op de compositietekening. Hij was tussen de een meter 70 en de een meter 75 lang en hij droeg een uniform van TPG-Post en hij had een brief bij zich. Hij kwam niet erg volwassen over.

Wapen Allebei de mannen droegen een wapen in hun broeksband. Van de wapens was slechts het handvat te zien.

grote man kleine man

Links de afbeelding van de grote man, rechts de kleine man.

Uw tip Herkent u de daders, of heeft u andere informatie, neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800 6070 of vul het elektronisch tipformulier in op www.tipformulier.politie.nl

Laatst gewijzigd 25-10-2006 10:00 | © Politie Zaanstreek-Waterland |