Ingezonden persbericht


Persbericht

Putten, 25 oktober 2006

Phonifier.com maakt miljoen sites toegankelijk voor mobiel internet

Putten - Gebruikers van PDA's en mobiele telefoons ergeren zich vaak aan de lage snelheid en gebrekkige mogelijkheden van mobiel internet. Reguliere websites zijn regelmatig te zwaar om via een mobiele internetverbinding te bekijken. Het Nederlandse Phonifier.com lost dat probleem op door websites van overbodige ballast te ontdoen en ze als 'kale' versie op de PDA of mobiele telefoon te tonen. Met succes: binnen één jaar zijn wereldwijd meer dan één miljoen websites mobiel benaderd, via het gratis te gebruiken Phonifier.com. Bij veel mobiele internetters is www.phonifier.comdan ook als mobiele startpagina ingesteld, zodat elke site die men bezoekt direct gephonified wordt.

Het gebruik van phonifier is eenvoudig. Bezoek met mobiel of PDA www.phonifier.com en voer hier het gewenste internetadres in. Phonifier stript de site van ballast en geeft hem geoptimaliseerd weer. De site is daarna snel en zonder veel dataverkeer te bekijken.

"Het veelvuldige gebruik van Phonifier.com geeft aan dat veel websites (nog) niet ingericht zijn op mobiele internettoegang", stelt Jeroen Bakker van Paragin, het bedrijf achter Phonifier.com. "Als een site namelijk wél goed is voorbereid op mobiel internet, heb je Phonifier.com niet nodig." Tot die tijd bewijst Phonifier.com wereldwijd voor een groeiend aantal gebruikers zijn waarde in het benaderbaar maken van websites.

Phonifier.com wordt niet alleen veel gebruikt als losstaande dienst. Ook andere softwareontwikkelaars maken er dankbaar gebruik van. Zo heeft onlangs het Amerikaanse Bitty Browser, waarmee kleine browservensters in webpagina's te plaatsen zijn, voor de technologie van Phonifier.com gekozen om websites te optimaliseren. Dit deden zij na een uitgebreid onderzoek naar alternatieven, waaronder de zogenaamde Mobile Proxy van Google. "Uiteindelijk koos men voor Phonifier.com vanwege de efficiënte manier waarop Phonifier.com de websites optimaliseert", vertelt Bakker. Een ander voorbeeld van wereldwijd gebruik is een ontwikkelteam uit Amerika dat een mobiele versie van Googles populaire e-maildienst Gmail heeft ontwikkeld. Om de e-mails goed te kunnen tonen op de mobiele telefoon gebruikt men Phonifier.com om de berichten van onnodige onderdelen te ontdoen. Ook gebruiken veel bedrijven en organisaties Phonifier.com om hun eigen website optimaal mobiel toegankelijk te maken. Paragin ondersteunt hen hierbij, zodat ook hun website via de mobiele telefoon of PDA toegankelijk wordt.

Wie meer informatie wil kan terecht op www.phonifier.com.