Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 254 HZ
Datum: 25 oktober 2006

15" of fame voor een toekomstidee
Fryske Fiersichten in bibliotheek Leeuwarden

In de bibliotheek in Leeuwarden aan de Wirdumerdijk staat sinds woensdag 25 oktober een bijzondere kast. Bezoekers van de bibliotheek kunnen daarin namelijk in 15 seconden hun toekomstidee voor Fryslân presenteren voor de camera. Die ideeën worden meegenomen voor het toekomstdebat Fryske Fiersichten van de provincie Fryslân. De kast staat er tot maandag 30 oktober.

De kast is te vergelijken met het bekende Achterwerk in de kast. Bezoekers van de bibliotheek met een goed idee kunnen in de kast plaats nemen om hun plan te vertellen. In de kast hangt een camera die het verhaal vastlegt. De filmpjes worden op de website van Fryske Fiersichten geplaatst. Op maandag 30 oktober verhuist de kast naar Drachten.

Het toekomstdebat Fryske Fiersichten is inmiddels halverwege de looptijd. Op de website www.fryskefiersichten.nl zijn nu 56 projecten ingediend. Daarnaast zijn er nog veel ideeën naar voren gebracht tijdens de eerste discussiebijeenkomst in Sneek. Op 31 oktober vindt de tweede discussieavond plaats in Post Plaza te Leeuwarden. Op 7 november wordt de derde en laatste bijeenkomst in Fryslân gehouden in de Lawei te Drachten. Eind november organiseert de provincie nog discussieavonden met Friezen om utens in Groningen en Amsterdam. Ook de jongeren komen nog aan bod op een speciale jongerenmanifestatie op 17 november.

---- --