Gemeente Sluis


PERSBERICHT - 25 oktober 2006

Inloopavonden ontwerp-beleid plattelandsontwikkeling

Economische ontwikkelingen en veranderende en toenemende regelgeving zorgen voor nieuwe ondernemerskeuzes op het platteland. Schaalvergroting, verbreding en stoppen zijn daar voorbeelden van. Door deze nieuwe keuzes ontstaat er een ander, vernieuwend platteland dan jaren terug. De gemeente wil krachtig op deze ontwikke-ling inspelen om het platteland vitaal te houden én om de (agrarische) ondernemers daarin zo goed mogelijk te begeleiden. Dit is verwoord in de nota ontwerp-beleid voor plattelandsontwikkeling die momenteel ter inzage ligt. Woensdag 25 oktober en donderdag 2 november vinden er inloopavonden plaats voor direct belanghebbenden.

Bij vaststelling door de gemeenteraad (planning januari) verdwijnt het woordje ontwerp uit de titel van deze nota. Die stap wil de gemeente echter niet zo maar zetten. Zij vindt het belangrijk om eerst van de direct belanghebbenden en betrokkenen te horen wat zij van de nota vinden. Naast de formele ter-inzage-legging worden er daarom ook twee inloopavonden georganiseerd. Deze vinden plaats op:


- woensdag 25 oktober Vergader- en partycentrum Mauritshof IJzendijke
- donderdag 2 november Belfort in Sluis (raadzaal)

De inloopavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Omstreeks 20.00 uur geeft wethouder Rosendaal, portefeuillehouder Landbouw, een korte toelichting op het beleid dat het college in de nota voorstelt. De nota zelf ligt tijdens kantooruren nog tot 30 november 2006 ter inzage bij de sector Publiek, balie Vrom in het gemeentehuis te Oostburg.