Vanavond 25 oktober te zien bij Team West

Regio Hollands Midden, 25-10-2006 o Op vrijdag 6 oktober omstreeks 11.30 uur gedraagt een man zich vreemd in Parfumerie Douglas aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Een verkoopsters wil in de tas kijken, die de man bij zich draagt. Er onstaat geduw en getrek om de tas, uiteindelijk laat de man de tas los en gaat snel de winkel uit. In de geprepareerde tas zit al een flinke hoeveelheid drogisterijartikelen. Deze blijken echter niet van Douglas te zijn, maar deze komen bij Etos vandaan uit de Donkersteeg. Kennelijk is de dief eerst aktief geweest bij Etos en is de hoek omgelopen naar de Haarlemmerstraat, waar hij gewoon verder ging. Wie kent deze dief?

Brandstichting in Voorhout In de vroege ochtend van zondag 15 oktober branden vier auto's op de Beukenrode in Voorhout volledig uit en worden er twee beschadigd. Wie kan iets meer vertellen over deze brandstichting?

Beroving in Gouda Op woensdag 18 oktober om 06.45 uur verlaat een 38 jarige vrouw haar woning aan de Voorwillenseweg in Gouda. Nadat ze het hek voor de woning heeft dichtgedaan, stopt ze haar handtas in haar fietstas en maakt één van de twee riempjes van de tas vast. Als ze wegfietst wordt er door een Noordafrikaanse man iets naar haar geroepen. Zij besteedt hier geen aandacht aan en denkt verder te kunnen fietsen. De man grijpt echter haar stuur en dwingt haar te stoppen. Gelijk begint de man de fietstas open te maken. De vrouw begint de man hard in zijn nek te krabben. Ondanks het gekrab, gaat de man gewoon door. Wanneer hij de tas uit de fietstas heeft rent hij weg. Wij vragen u, wie heeft deze week een Noordafrikaanse man gezien, met striemen/krassen in zijn nek?

Beroving in Schoonhoven Op woensdag 18 oktober rond 12.20 uur komt een 59 jarige vrouw terug bij haar fiets, die staat in de Babokkenstraat in Schoonhoven. Omdat zij gewinkeld heeft en ze haar fiets van slot moet halen, zet ze haar tas even tussen haar benen op straat. Wanneer zij de fiets van slot haalt, voelt zij dat de tas tussen haar benen vandaan wordt getrokken. Direct daarop ziet zij een klein licht getint jongetje met haar tas wegrennen. De vrouw fietst hem achterna, maar in de buurt van de Oude Haven springt hij achterop een scooter. De dader was ongeveer 14 á 15 jaar oud, droeg een kort zwart gewatteerd jack en had een grijze kapuchon op. Wie kan ons in dit onderzoek verder helpen?

Als u informatie over een van deze zaken heeft, neemt u dan alstublieft contact op met Politie Hollands Midden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.20, 19.30 en 21.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Heeft u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website van Team West (www.teamwest.nl). U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken.

Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie en RTV West.