Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 25 oktober 2006

stem snel op urbanawards.nl

nog zeven dagen voor de uitreiking!

Nog zeven dagen en dan vindt de eerste editie plaats van de Urban Awards in The Thalia Lounge in Rotterdam. Dé uitreiking voor de artiesten die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor de urban muziekstroming. In acht verschillende categorieën reikt BNN in samenwerking met FunX en Juize.FM prijzen uit.

De afgelopen maand is er al volop gestemd via www.urbanawards.nl. Stemmen kan nog tot 31 oktober, dus zorg dat jouw favoriet wint en stem. Iedere groep telt vijf genomineerden en de categorieën zijn; beste single, video, download, live-act, club dj, lyrics, album en nieuwkomer.

Aansluitend op de uitreiking treden onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Ziggi, Partysquad, Darryl, Lloyd & Lange Frans, Opposites en Luie Hond op. Bij de uitreiking van de eerste Urban Awards aanwezig zijn kan alleen op uitnodiging of als prijswinnaar. Wel zijn er kaarten voor het aansluitende concert/afterparty te koop a 50,- euro (inclusief drank) via Ticketservice.

Op zondag 12 november van 20.30 uur tot 22.00 uur zendt BNN de Urban Awards uit tijdens een speciale thema-avond: Urban Night. Naast de uitreiking van de Urban Awards is deze avond ook een registatie van de theatershow Ali B vertelt het leven van de straat te zien. MC Sranang host deze gruwelijke show waarbij de hele top van de Nederlandse urban scene aanwezig is.

Met de Urban Awards wil BNN de urban cultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse urban scène. De Urban Awards zijn een vervolg op de Dutch MOBO Awards die BNN de afgelopen twee jaar organiseerde.