Siemens

Persbericht

0610.854

Den Haag, woensdag 25 oktober 2006

Nauwe samenwerking GTI en Siemens in gebouwentechniek

Om een jarenlange operationele samenwerking uit te breiden tot een partnership op strategisch niveau, hebben GTI en Siemens op 25 oktober een intentieverklaring ondertekend. Het gaat in het bijzonder om GTI Building Automation en de divisie Building Technologies van Siemens. Deze intentieverklaring legt de basis voor een strategische samenwerking op het gebied van gebouwenautomatisering voor de Nederlandse markt.

Krachten bundelen
De strategische samenwerking richt zich op de realisatie en instandhouding van gebouwinstallaties en in de toekomst op een gezamenlijke bewerking van nieuwe markten. GTI en Siemens bundelen hun krachten op het gebied van commerciële en technologische activiteiten. Daarnaast is het uitwisselen en delen van kennis en diensten een belangrijk doel. Deze krachtenbundeling brengt de klant kwaliteit en betrouwbaarheid gedurende de life cycle van de installaties.

Gebouwenautomatisering
GTI Building Automation en Siemens Building Technologies zijn grote spelers in de gebouwautomatisering. Gebouwautomatisering omvat oplossingen in gebouwen onder meer gericht op klimaatcomfort, fire safety, security, verlichting en energieverbruik.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 10,3 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Siemens Building Technologies levert oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing, brandpreventie en beveiliging van gebouwen. De divisie maakt onderscheid tussen geïntegreerde maatwerkoplossingen en dienstverlening voor grote, complexe projecten enerzijds én de verkoop van producten en samenwerking met gecertificeerde partners anderzijds.

Nadere inlichtingen voor de redactie:

GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; email: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

Persvoorlichting Siemens Building Technologies, Bernard H. Bos Telefoon: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo