Gemeente Helden

Zwembad Waterloat ontvangt keurmerk Veilig & Schoon

Aan zwembad Waterloat in Panningen wordt op 25 oktober om 16.30 uur in het zwembad, Wilhelministraat 42 in Panningen het keurmerk Veilig & Schoon uitgereikt. Voor wethouder Rinus Janssen en exploitant Optisport Helden BV een belangrijk moment.

Met dit keurmerk is door een onafhankelijk keuringsbureau bevestigd dat de Waterloat een veilig en schoon zwembad is.

Met het behalen van het keurmerk Veilig & Schoon toont exploitant Optisport Helden BV, in samenwerking met de gemeente Helden, aan dat de accommodatie en de installaties in orde zijn en dat de bedrijfsprocessen voor hygiëne en veiligheid goed geregeld zijn en goed uitgevoerd worden door de medewerkers van Optisport Helden BV. Zwembad Waterlaot is hiermee het 8^e zwembad in Limburg dat voldoet aan alle criteria.

Het keurmerk Veilig & Schoon is een door de branche ingestelde regeling met het wettelijk kader als ondergrens en aangevuld met normen die de kwaliteit, veiligheid en hygiëne waarborgen. Stichting Zwembadkeur beheert het keurmerk. Officiële keuring van zwembaden wordt uitgevoerd door de onafhankelijke en deskundig certificerende instellingen KIWA en Lloyds.

Enkele jaren geleden heeft de gemeente Helden de exploitatie van zwembad Waterloat in handen gegeven van Optisport Exploitatie BV. Hiermee blijft de gemeente verantwoordelijk voor het gebouw en de installaties, Optisport Helden BV is verantwoordelijk voor de exploitatie van het zwembad en de daarmee samenhangende bedrijfsprocessen. De samenwerking tussen beide partijen heeft ertoe geleid dat het keurmerk is behaald.

Met het behalen van het keurmerk Veilig & Schoon heeft Optisport Helden BV het initiatief genomen voor een nog verdere kwaliteitsverbetering en geeft ze gehoor aan wensen en eisen van de klant.

24-10-2006 08:51