Provincie Zeeland



02-10-2006 - Provincie Zeeland organiseert lezingenreeks

De Provincie Zeeland heeft drie gerenommeerde sprekers uitgenodigd om dit najaar hun visie te geven op thema's die voor Zeeland belangrijk zijn, zowel nu als in de toekomst. De lezingen worden gegeven in het kader van het afscheid van Commissaris van de Koningin, de heer W.T. van Gelder die op 1 februari 2007 met pensioen gaat.

Sprekers en onderwerpen

Op woensdag 25 oktober verzorgt de heer Wilfried Martens, oud-premier van België en voorzitter van de Europese Volkspartij, een lezing over `Europa en Grensoverschrijdende Samenwerking'. Op donderdag 16 november spreekt Professor dr. Herman Pleij, hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde, over `Immaterieel Erfgoed'. Tot slot zal Professor dr. Jan Stel, hoogleraar Oceanische Ruimte en Menselijke Activiteit, op woensdag 13 december een beschouwing geven over het thema 'water'.

Uitnodiging

Geïnteresseerde die één of meerdere lezingen bij willen wonen zijn op de genoemde data om 19.00 uur welkom in de Filmzaal van de Provincie Zeeland aan de Abdij. Na de lezing is tot 21.00 uur gelegenheid om na te praten in de foyer. Vanwege de beperkte capaciteit van de filmzaal, is aanmelden noodzakelijk. Belangstellenden kunnen dit doen door te mailen naar: representatie@zeeland.nl of door te bellen naar 0118 631 895. De plaatsen worden op volgorde van aanmelding toebedeeld.

2 oktober 2006, Hanneke Blok tel. 0118 631 392, persbericht 171