Universiteit Maastricht

Persbericht
16 Oktober 2006

Maastricht Graduate School of Governance en Wereldbank presenteren gezamenlijk onderzoek Conferentie over sociaal beleid in nieuwe EU lidstaten

Sinds 1990 hebben centraal en Oost-Europa en de republieken van de voormalige Sovjet Unie grote veranderingen doorgemaakt in hun sociale en economische structuren en systemen. In welke mate zijn de nieuwe sociale verzekeringen en vangnetten in nieuwe EU lidstaten gelijk aan die van bestaande systemen in Continentaal Europa? Hoe verschillen de nieuwe sociale zekerheidsstelsels van buurlanden en andere lidstaten onderling? In samenwerking met de Wereldbank heeft de Maastricht Graduate School of Governance de verschillen en overeenkomsten in sociaal beleid onderzocht en in kaart gebracht.

Tijdens een tweedaagse conferentie in Maastricht op het gebied van sociaal beleid op 25 en 26 oktober, wordt dit gezamenlijke multilaterale onderzoek gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de Wereldbank, de Maastricht Graduate School of Governance en onderzoeksteams uit Hongarije, Estland en Polen zullen hun gezamenlijke onderzoeksproject toelichten en ter discussie stellen.

Deelnemers krijgen tijdens de conferentie inzicht in de recente ontwikkelingen en een grondige toelichting op de kansen en uitdagingen in de arena van sociaal beleid in de nieuwe lidstaten. Beleidsmakers en overheidsvertegenwoordigers van acht toegetreden landen benaderen de onderzoeksresultaten vanuit een praktisch en beleidsmatig perspectief. Overige deelnemers zoals academici, beleidsmedewerkers en andere belanghebbenden uit publieke en private organisaties zijn uitgenodigd te debatteren tijdens de plenaire sessies.

Noot voor de pers:


Universiteit Maastricht