Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV

Arnhem, 25 oktober 2006

ARCADIS ACQUIREERT TWEE BELGISCHE BEDRIJVEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag twee overnames bekendgemaakt van bedrijven in België. Het gaat om het milieubedrijf ECOLAS, gevestigd te Gent en Antwerpen en het studiebureau BCT met kantoren in Luik en Bastogne. Financiële details over de overnames zijn niet vrijgegeven. Beide ondernemingen gaan deel uitmaken van ARCADIS Belgium, de Belgische dochter van ARCADIS, die na deze acquisities marktleider is in België, met in totaal circa 750 medewerkers

ECOLAS is met een jaaromzet van E 6 miljoen en 60 medewerkers volledig gespecialiseerd in milieudiensten. De overname van ECOLAS past uitstekend in de wereldwijde milieustrategie van ARCADIS die erop gericht is multinationale ondernemingen het volledige milieupakket te kunnen aanbieden. Met deze overname versterkt ARCADIS de positie op de Belgische milieumarkt. Daarnaast levert ECOLAS via dochteronderneming EURAS aanvullende diensten, onder meer op het gebied van product stewardship, waarmee bedrijven geadviseerd worden over de milieurisico's van hun producten en diensten. Dit sluit goed aan bij de kennis die vorig jaar met de overname van het Amerikaanse BBL is binnengebracht. Mede gezien de zich snel ontwikkelende regelgeving, zijn er in deze markt uitstekende groeikansen.

BCT heeft 65 medewerkers, een omzet van E 6 miljoen en een dienstenpakket dat sterk overeenkomt met de bestaande ARCADIS activiteiten in België. Deze overname betekent een forse uitbreiding in Wallonië, waarmee ARCADIS ook in dat deel van België een leidende positie inneemt. Ook sluiten de activiteiten goed aan bij die van het enkele jaren geleden overgenomen bureau ARCADIS FALLY.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS, zegt: "Deze overnames versterken onze positie in de Belgische markt. ECOLAS sluit naadloos aan bij onze milieustrategie en biedt verdere mogelijkheden voor versterking van onze relaties met multinationale klanten. BCT vormt een stevige regionale uitbreiding in Wallonië en heeft een klantenbestand dat goed verdeeld is tussen publieke en private opdrachtgevers. Verwacht wordt dat met deze overname vooral voordeel gehaald kan worden uit de toenemende investeringen in Wallonië."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan E 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Slooten, ARCADIS NV tel: 026-3778286, e-mail: j.slooten@arcadis.nl www.arcadis-global.nl
www.ecolas.be
www.bct.be

Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com


---- --