Gemeente Stadskanaal

Gemeenteraadsvergadering

De raad vergadert op maandag 30 oktober 2006. De vergadering begint om 14.00 uur. De vergadering van de raad is openbaar en u wordt van harte uitgenodigd om de vergadering te bezoeken.

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. Op de agenda staat:

Besluitvormend met debat


* Sportnota Stadskanaal 2006-2015: sport blijft bewegen
* Najaarsnota 2006 en Begroting 2007

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van 25 oktober 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:

* het verzoek van de heer M. Vonk, Tangerweg 5 in Alteveer om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Tangerweg 5 in Alteveer

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

Ook ligt ter inzage:

* het verzoek van de heer H.J. Niemeijer, Handelskade 6 in Stadskanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Handelskade 6 in Stadskanaal.

* het verzoek van de heer C.T. Veltman, Spoorsingel 37 in Musselkanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van de woning op het perceel Spoorsingel 37 in Musselkanaal

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstellingen te verlenen. Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 26 oktober t/m 6 december 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. In de periode van 12 t/m 19 oktober 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Spoorstraat 42, voor het plaatsen van een garage, d.d. 12 oktober
* Tinnegieter 22, voor het bouwen van een bedrijfspand met woning, d.d. 12 oktober

* Biesboschlaan 58, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 19 oktober

* Tinnegieter 22, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit, d.d. 12 oktober

* Gasselterstraat 6A, voor het verbouwen van een bedrijfspand, d.d. 13 oktober

* Beneluxlaan 2, 2A, 4 en 6, voor het wijzigen van winkelruimtes, d.d. 13 oktober

* Spoorstraat 48, voor het uitbreiden van de woning, d.d 12 oktober
* Stationsstraat 3, voor het bouwen van een opslagloods en werkplaats, d.d. 18 oktober

* Navolaan 10E, voor het wijzigen van een gevel, d.d. 18 oktober
* Hoofdstraat 94, voor het vernieuwen van de reklame, d.d. 19 oktober.

Musselkanaal

* Fr. Nanningstraat 24 en 34, voor het verwijderen van asbesthoudende betimmering op de zolder, d.d. 19 oktober.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Actuele lijst bouwplannen en -vergunningen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten hebben wij de complete lijst met bouwaanvragen en verleende bouwvergunningen. Dit is in de Woningwet zo geregeld.

Uitwegvergunningen

In de periode van 12 oktober tot en met 19 oktober 2006 is de volgende uitwegvergunning verleend:

Stadskanaal

* Oosterstraat 9A, 12 oktober.

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Voor nadere informatie over deze verleende uitwegvergunningen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:

* de heer W. van der Broek, Praamweg 3 in Stadskanaal. Het gaat om een oprichtingsvergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf aan de Leerlooier 9A in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die het niet eens is met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 7 december 2006, zijn of haar mening geven. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 15 november 2006 van u. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 19 oktober 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Puttershof 24 4 bomen

* Dennenhage 4 1 boom.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Beëindiging gemeenschappelijke regeling Centraal Meldpunt Zorg

De gemeenteraden van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde hebben respectievelijk 15 juni 2006 en 11 september 2006 op grond van artikel
1, lid 3 van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) en artikel 20 van de Gemeenschappelijke Regeling Indicatieorgaan Zuid Groningen (GR) besloten tot de beëindiging van de GR.

De GR is aangegaan om te voorzien in een onafhankelijk indicatieorgaan conform artikel 9a van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Per 1 januari 2005 is de noodzaak voor de GR komen te vervallen als gevolg van de overheveling van de indicatiestelling voor de AWBZ naar het zelfstandig bestuursorgaan Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De indicatiestelling Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) is teruggegaan naar de gemeenten.

Een eigen bedrijf beginnen in de gemeente Stadskanaal?

Kom naar de Startersdag in Martiniplaza Groningen!

Op zaterdag 4 november 2006 organiseert de Kamer van Koophandel Groningen de Startersdag. Als starter kun je behoorlijk ronddobberen in de wereld van allerlei regels en wetten voor de starter. De gemeente Stadskanaal wil u helpen dit te voorkomen en is daarom aanwe-zig met een marktkraam vol informatie om u te helpen uw hoofd boven water te houden.

Kom daarom tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij de kraam langs voor meer informatie. De entree is gratis en bovendien zijn er diverse presentaties en kunt u in gesprek gaan met specialisten. Meer informatie op www.kvk.nl.


* 25 oktober 2006