Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 25-10-2006 8:43:14

Barneveld - Een 54-jarige man uit Barneveld is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Oldenbarnevelderweg in zijn woonplaats. De man had onder meer beenletsel opgelopen toen een betonnen plaat gedeeltelijk op hem terecht was gekomen. Volgens getuigen was het slachtoffer rond het middaguur bezig met het assisteren bij het plaatsen van betonnen borstweringsstukken met een gewicht van ongeveer 1500 kilo. Door nog onbekende oorzaken viel een van de betonnen platen tijdens het hijsen om. De Barnevelder kwam er gedeeltelijk onder en liep daarbij letsel op. Het slachtoffer is overgebracht naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden na doorrijding na aanrijding

Publicatiedatum: 25-10-2006 8:42:21

Voorthuizen - Een 19-jarige jongen uit Nijkerk en een 35-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg zijn dinsdagavond door de politie in Voorthuizen aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De twee waren even voor zeven uur gezien toen er op de kruising van de Rembrandtstraat met de Noordenweg een verkeersbord omver werd gereden. De bestuurder reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. Aan de hand van getuigen werd de bewuste auto even later op de Hoofdstraat aangetroffen. Brokstukken, die op de plaats van de aanrijding waren achtergebleven, bleken bij de auto te passen. Terwijl de agenten de auto lieten afslepen kwam het stel aanlopen. De vrouw verklaarde in eerste instantie dat zij zelf gereden had en werd aangehouden. Nadat ze even later bekende dat de jongen gereden had werd ook hij aangehouden. De Nijkerker had verklaard zonder rijbewijs te hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto in de sloot, Lunterense ongedeerd

Publicatiedatum: 25-10-2006 8:41:37

Barneveld - Op de Hessenweg in Barneveld is dinsdagmiddag een auto in de sloot beland. De bestuurster, een 69-jarige vrouw uit Lunteren, was daarbij ongedeerd gebleven. De vrouw reed rond het middaguur van Lunteren richting Barneveld. Bij het nemen van een bocht verloor de Lunterense de macht over het stuur en kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht. De politie vermoedt dat nat wegdek in combinatie met gelekte olie een rol heeft gespeeld bij het ongeval. Bij de vrouw was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger (16) gepakt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 25-10-2006 8:40:54

Wageningen - De Wageningse politie heeft dinsdagmiddag een zestienjarige jongen uit die stad aangehouden in verband met winkeldiefstal. De knaap was door winkelpersoneel van een zaak aan de Stadsbrink in de kraag gevat nadat ze hem betrapt hadden op diefstal van snoepgoed en frisdrank. De jongen bekende de diefstal later en is aanzijn ouders overgedragen. Justitie beraadt zich verder over het lot van de Wageninger.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Publicatiedatum: 25-10-2006 8:39:54

Wageninger - Op de Generaal Foulkesweg heeft de Wageningse politie dinsdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit die stad. De man viel door de mand bij een routinecontrole en bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. De Wageninger moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij onder invloed was van alcohol met een promillage van 1,11. Dat is voor beginnende bestuurders - zoals in dit geval - ruim vijf keer de norm van 0,21. Voor de politie reden het rijbewijs van de man in te vorderen. Ook wordt er proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053