Digitale Gemeente Houten

Weggeefwinkel in kraakpand

woensdag 25 oktober 2006 - Bron: Trefpunt

HOUTEN Sinds een week beheert de christelijke jongerengroep Impulse Your Faith een weggeefwinkel in het gekraakte Lidl-pand aan de Clausstraat. De toepasselijke naam De Buurt duidt volgens mede-initiatiefnemer Nicky op de rol die het pand in deze omgeving moet gaan krijgen.

Het zou mooi zijn als we hier ook eens bijeenkomsten met buurtbewoners kunnen organiseren: een koffiemiddag bijvoorbeeld. We wilden iets doen met een voedselbank of zo, maar dit was sneller te realiseren. Met een beetje netwerken kwamen diverse mensen al snel spullen brengen, vooral kleding. Juist op dat moment komt een buurtbewoner binnenlopen met een paar plastic zakken vol. Zie je, zo gaat dat. Gisteren was hier een tienermoeder om babykleertjes uit te zoeken. Ze pakte heel bescheiden één truitje, maar wij stimuleerden haar echt mee te nemen wat ze kan gebruiken. Het is veel moeilijke te ontvangen dan te geven. Aan de andere kant zie ik hier de jongeren blij worden als ze mensen kunnen helpen.
De gemeente die het pand van Lidl overneemt nadat het plan om er een discountzaak te vestigen schipbreuk leed reageerde volgens Nicky al positief. We hopen te laten zien dat jongeren niet alleen probleemgroepen zijn. Mede-kraker Erik valt hem bij: We stellen de ingebrachte spullen gratis beschikbaar. Ik vind het mooi om iets voor de mensen in Houten te kunnen doen. Het geeft je voldoening als iemand hier met een blij gezicht de deur uitgaat.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).