Ryanair


---

24.10.06

Ryanair KOOPt 10 cae vluchtsimulators ter waarde van $ 80 miljoen

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline, kondigde vandaag aan dat het 10 vluchtsimulators van CAE heeft gekocht voor $ 80 Miljoen. CAE is wereldmarktleider voor vluchtsimulators voor het trainen van piloten.

De CAE vlucht simulators zijn tot in het kleinste detail een exacte kopie van de cockpit van Ryanair's Boeing 737-800 serie waardoor met de grootste nauwkeurigheid echte vluchtcondities voor de periodieke training van Ryanair piloten kunnen worden nagebootst.

Bij de bekendmaking van de aankoop van CAE silulators zei David Gering, Ryanair's Commercieel Directeur Benelux:

"Met deze investering laat Ryanair zien dat het door blijft gaan met het verzorgen van toptrainingen voor haar piloten ondanks dat de maatschappij dubbel zo groot wordt in de komende vijf jaar van 42,5 miljoen passagiers dit jaar tot meer dan 80 miljoen passagiers in 2012. In dezelfde periode zal de vloot, de jongste van alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen, groeien van 113 Boeing 737-800 tot 234 vliegtuigen die al besteld zijn."

"De simulators worden vanaf 2008 geleverd en maken een uitbreiding van Ryanair's lage tarieven in Europa verder mogelijk."


---

Copyright Ryanair Ltd. All rights reserved.