Talpa Nederland


Laren, 23 oktober 2006

'topkok' donderdag van start bij talpa

Aanstaande donderdag 26 oktober om 21.30 uur start Talpa met het nieuwe wekelijkse programma Topkok, waarin tien Nederlandse amateur-koks een gooi doen naar de eretitel Topkok. Onder toeziend oog van presentatrice Caroline Tensen zullen topkoks Joop Braakhekke en Robert Kranenborg op strenge doch rechtvaardige wijze de deelnemers jureren.

In vijf voorrondes strijden per aflevering twee culinaire wannabees tegen elkaar. Vijf deelnemers gaan door naar de halve finale, en slechts één van de verliezers uit de voorronde krijgt een wildcard en daarmee een herkansing in de halve finale. Per halve finale ontmoeten dus drie potentiële topkoks elkaar in de strijd voor een finaleplaats. In de afsluitende grote finale zal de origineelste en meest getalenteerde keukenprins(es) van de twee finalisten tot Topkok van Nederland worden gekroond.

In de voorrondes moeten de twee kandidaten met drie verplichte en alledaagse ingrediënten iets bijzonders bereiden. In de eerste aflevering van aanstaande donderdag nemen de kandidaten Oscar en Steven het tegen elkaar op. Binnen 20 minuten moeten zij voor maximaal E 12,50 een tongstrelend gerecht voor vier personen klaarmaken. De kok die de jury het meest weet te bekoren gaat door naar de halve finale.

Topkok, donderdag 26 oktober om 21.30 uur bij Talpa op 10

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---