Ingezonden persbericht


Persbericht

B-able neemt Cenzic Hailstorm® van SyTac Security op in productportfolio

B-able gebruikt Hailstorm security scanners en tools voor testen webapplicatie beveiliging

Capelle a/d IJssel - 26 oktober 2006 - - SyTac Security, distributeur van een selectief assortiment van innovatieve, toonaangevende producten voor gegevensbeveiliging, is een partnerschap aangegaan met B-able, één van Nederlands meest gefocuste en oplossings­gerichte ICT beveiligingsdienstverleners. B-able zal Cenzic Hailstorm® inzetten als applicatie beveiligingstest tool binnen haar dienstverlening en opnemen binnen het productportfolio.

De zeer uitgebreide security scanners en tools van Cenzic maken het mogelijk om penetratietesten ruim 80 procent sneller uit te voeren dan reguliere testen.

"Voor B-able is Cenzic Hailstorm dan ook een goede aanvulling op ons huidige security portfolio", stelt Yuri Bobbert, Directeur van B-able BV. "Regelmatig vragen klanten om veiligheid en integriteit van hun webapplicaties en databases te testen op potentiële zwakheden (vulnerability assessment) en dit middels logging en rapportages aan te tonen. Tot nu toe hebben we daar niet een geschikte tool voor kunnen vinden. Hailstorm biedt de mogelijkheid om de informatiebeveiliging zowel te testen als (terugkerend) te toetsen op bepaalde compliancy regels. Met behulp van de informatie vanuit Hailstorm, in combinatie met een organisatorische analyse, kunnen we nu ook aantonen dat voldaan wordt aan bepaalde wet- en regelgeving (compliancy); voor veel klanten van B-able is dat van steeds groter belang."

Cenzic Hailstorm is een modulair en gebruikersvriendelijk opgezette webapplicatie test tool. Daarmee kunnen op regelmatige tijdstippen testen worden uitgevoerd. Testen variëren van een quick scan tot een uitgebreide test. Hailstorm wordt iedere twee weken bijgewerkt met de meest recente hackersinformatie. Naast managementinformatie kan er zeer uitgebreide technische rapportage worden geleverd.

Volgens Bert Kraaikamp, directeur SyTac Security, heeft B-able in de loop van de jaren een opvallend goede reputatie opgebouwd als ICT beveiligingsdienstverlener. "Deze professionals zijn getraind en gecertificeerd door diversen fabrikanten en hun keuze voor Cenzic Hailstorm bevestigt de kracht en unieke positie van het product."

SyTac Security B.V. - Rivium Boulevard 102 - 2909 LK Capelle a/d IJssel.

Tel. 010 - 2881012 - website: www.SyTac.nl

Over SyTac Security

De verzamelde kennis en kunde van meer dan 60 jaar op het gebied van informatiebeveiliging van de beide eigenaren van SyTac garanderen een vertrouwde keuze voor zeer innovatieve beveiligingsproducten en -diensten. De geselecteerde producten zijn stuk voor stuk zeer innovatief en leidend op hun gebied. De directe relatie met partners staat borg voor een totaalaanbieding. Daarbij heeft de klant de garantie dat niet alleen een product wordt geleverd maar dat ook de invoering en operationalisering correct verloopt. SyTac beperkt zich tot het gebied van informatiebeveiliging waardoor er een optimale focus is. Het productenaanbod zal altijd up to date gehouden worden met leidende innovatieve producten binnen een beperkt assortiment.