Politie Midden- en West Brabant

Bureau Brabant ook in nieuwe seizoen weer succesvol

TILBURG, 26 oktober 2006

Ook in het nieuwe seizoen is het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant succesvol. De politie heeft de afgelopen weken weer vijf zaken opgelost. Daarbij zijn acht mensen aangehouden.

Winkeldiefstal Raamsdonksveer

Uit een winkel aan het Anker in Raamsdonksveer werd enige tijd geleden een hoeveelheid kleding gestolen. Op 11 september liet de politie beelden zien van een vrouw die verdacht werd van deze diefstal. Vanmorgen, woensdag 25 oktober, is de vrouw aangehouden. Het gaat om een 43-jarige inwoonster van Tilburg.

Diefstal Boxmeer

De politie in Boxmeer heeft op 10 oktober een 21-jarige Joego-Slaaf uit Eindhoven aangehouden. In de uitzending van 4 september werd een foto van de man getoond tijdens het pinnen aan de Steenstraat in Boxmeer. De pinpas zat in een portemonnee die gestolen was van een inwoonster van Boxmeer.

Oplichting Oisterwijk

Op donderdag 27 juli pinde een inwoner van Oisterwijk bij een pinautomaat aan de burgemeester Verwielstraat in zijn woonplaats. Na het pinnen werd hij aangesproken door twee onbekende mannen. Even later bleekt dat de pinpas van de man was ontfutseld, vermoedelijk door het tweetal dat hem aansprak. Met de pas werd geld van de rekening afgehaald. Vermoedelijk hebben de daders tijdens het pinnen van de man de pincode afgekeken. Op 11 september liet de politie beelden van twee dieven in de uitzending zien. Ruim een week later werden drie verdachten (twee mannen en een vrouw) aangehouden nadat zij kort tevoren in Oisterwijk van een oude man de pincode en pas probeerden te bemachtigen. De drie verdachten zijn van Roemeense afkomst en zitten nog vast.

Budel

In de uitzending van 2 oktober werd een foto getoond van een
winkeldievegge in Budel. De vrouw stal in een warenhuis aan de Markt in die plaats een aantal spullen. Deezelfde week nog kon de politie een 41-jarige vrouw als verdachte in deze zaak aanhouden. Na verhoor bekende de vrouw vier diefstallen.

Skimmen Eindhoven/Tilburg

Op 28 augustus werd in de uitzending aandacht besteed aan skimmen: het plaatsen van apparatuur op geldautomaten waarmee gegevens van
bankpassen kan worden gekopieerd. Dit onderwerp werd ook uitgezonden in aan aflevering van Opsporing Verzocht. Hoewel de politie niet direct aanhoudingen heeft verricht, zijn er indirect toch resultaten bereikt. Zo waarschuwde een dag na de uitzending een man de politie omdat hij vreemd gedrag zag bij een geldautomaat in Vianen. De politie hield twee mannen aan (een Bulgaar en een inwoner van Utrecht) die bezig waren met het cashen van in Italie geskimde passen.

Ook de eerder genoemde aanhoudingen in Oisterwijk van drie Roemenen maakten deel uit van het skim-onderwerp.

Auteur: Gerda Preusting