Ingezonden persbericht


IT-diensten van Unisys ondersteunen internationale groeistrategie van Starbucks

Schiphol-Rijk, 26 oktober 2006 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) is door Starbucks Corporation (Nasdaq: SBUX) geselecteerd voor de levering van IT-diensten ter ondersteuning van de ambitieuze wereldwijde expansie van de toonaangevende koffiespecialist.

Als onderdeel van zijn sourcing-strategie heeft Starbucks zijn IT-partner Unisys gevraagd het gebruik en beheer van standaard-IT-infrastructuurdiensten in Starbucks-koffiezaken, ondersteuningscentra en -productiefaciliteiten overal ter wereld te vereenvoudigen. Deze diensten ondersteunen Starbucks bij het vergroten van zijn aanwezigheid in internationale markten door het aantal koffiezaken uit te breiden naar meer dan 20.000 wereldwijd.

"Ons wereldwijde IT-infrastructuurprogramma levert standaarddiensten aan onze internationale markten om de groeidoelstelllingen van Starbucks te ondersteunen", zegt Bryan Crynes, CIO van Starbucks. "We hebben voor Unisys gekozen, omdat wij vertrouwen hebben in zijn wereldwijde dienstverleningsmodel dat onze groei-eisen naadloos ondersteunt."

De overeenkomst houdt in dat Unisys de activiteiten van Starbucks in zijn koffiezaken, regionale en lokale ondersteuningscentra en productiefaciliteiten ondersteunt. Het brede aanbod van diensten op het gebied van IT-beheer en IT-infrastructuur bestaat uit:

servicedesk- en helpdeskdiensten voor het beheer van de dienstverlening en het bieden van assistentie volgens het 'één-loket-principe'; datacenterdiensten, netwerk- en servermonitoring en ondersteuning; inkoop van apparatuur, configuratie en onderhoud, asset-tracking en IMAC's (installs, moves, adds, en changes) voor een groot aantal apparaten; diensten voor de bedrijfscontinuïteit en advies over recovery; wereldwijd programmabeheer voor de planning en implementatie van diensten en de coördinatie van de dienstverlening.

Daarnaast levert Unisys IT-beveiligingsdiensten voor de Noord-Amerikaanse activiteiten van Starbucks.

"We zijn blij dat samenwerking met Starbucks een nog grotere internationale groei en erkenning oplevert", zegt Randy Hendricks, President van Unisys Global Outsourcing and Infrastructure Services. "Onze bedrijven delen dezelfde ondernemersgeest en hebben klantenservice en innovatie hoog in het vaandel staan. We geloven dat de wereldwijde expertise van Unisys op het gebied van IT-diensten Starbucks helpt zijn strategische expansie te realiseren en de dienstverlening aan zowel klanten als medewerkers uit te breiden."

# # #

Over Starbucks
De Starbucks Coffee Company heeft in 37 landen de manier waarop mensen genieten van koffie, veranderd. Starbucks is met bijna 12.000 koffiezaken in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië wereldwijd de grootste leverancier van de allerbeste koffie. Het bedrijf biedt zijn gasten koffie van hoge kwaliteit en maakt van koffiedrinken een bijzondere belevenis. Tegelijk voelt Starbucks zich op sociaal, economisch en milieugebied verantwoordelijk voor zijn partners in de regio's waar de koffie vandaan komt.