Politie Limburg-Noord

Politie waarschuwt voor fietsdiefstallen

Datum: 26-10-2006
Tijd bericht: 15:17
Plaats: Venray
De politie van de basiseenheid Venray-Centrum heeft half oktober vier minderjarigen uit Venray aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Het onderzoek is op dit moment nog niet afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In het onderzoek naar de fietsdiefstallen constateert de politie dat veel van de gestolen fietsen niet afgesloten waren. Of dat de fietsen in een schuurtje, berging of garage stonden die niet op slot was. De politie waarschuwt ervoor om van de gelegenheid geen dief te maken.

Het aantal fietsdiefstallen is dit jaar in het bewakingsgebied van de basiseenheid Venray-Centrum sterk gedaald ten opzichte van het jaar 2005. In de periode tussen januari en september zijn er dit jaar 587 fietsen gestolen. In 2005 waren er dat 778 in dezelfde periode. Ondanks de daling is er echter sprake geweest van een toename in de afgelopen zomermaanden. De politie heeft hier op ingespeeld door een onderzoek te starten en extra aandacht in de surveillances. Half oktober konden hierdoor al vier minderjarigen worden aangehouden.