Gemeente Heerlen

Kans voor startende winkeliers
Exploitatieovereenkomst Bazaar getekend

De gemeente Heerlen heeft een exploitant gevonden voor De Bazaar. Dit is een bazaar met kleine units voor startende ondernemers. Vastgoedinvesteerder / exploitant TCN Charlemagne streeft ernaar om 75 procent van de beschikbare ruimte te verhuren vóór 1 februari 2007. Als dat lukt, wordt met subsidie van Gemeente, Provincie, Kamer van Koophandel en de Europese Unie begonnen met de verbouwing van voormalig winkelcentrum De Klomp tot bazaar.

Dit staat in een overeenkomst tussen de gemeente en TCN Charlemagne. Wethouder Riet de Wit (Economie en Werkgelegenheid) en de heer Geerd Simonis van TCN Charlemagne ondertekenden vandaag het contract.

De Bazaar moet voorzien in een behoefte aan kleinschalige, flexibele en betaalbare winkelunits met een kortdurend contract. Startende winkeliers krijgen zo een kans. Twaalf van hen staan inmiddels klaar om een unit te huren. Vierennegentig andere starters werken met hulp van het Starterscentrum aan hun ondernemersplan. Zo'n plan is vereist voor de huur van een unit. Volgens de nu voorliggende schetsen zullen in De Bazaar circa 60 tot 70 verschillende winkeltjes een plaats kunnen vinden. De oppervlakte van de verschillende winkelunits varieert van 10 tot 60 vierkante meter.

De gemeente wil met de Bazaar het lokaal ondernemerschap versterken. Dat is niet alleen van belang voor de ondernemerszin en werkgelegenheid, maar ook voor de aantrekkelijkheid van het centrum. Daar is de zogeheten "couleur locale" is op dit moment nog ondervertegenwoordigd in het aanbod voor het winkelend publiek.

Verbouwing
De kosten voor de verbouwing en inrichting van voormalig winkelcentrum De Klomp tot Bazaar zijn geraamd op 650.000 euro. De Heerlense gemeenteraad stelt 200.000 euro beschikbaar. De Provincie Limburg en de Kamer van Koophandel willen elk 150.000 euro bijdragen. Daarnaast is een Urban subsidie van 190.000 euro beschikbaar. De verbouwing en inrichting duurt naar verwachting 3 maanden en de opening van De Bazaar wordt bij voldoende belangstelling begin mei 2006 verwacht.

Aanmelden
Starters die meer willen weten over het huren van een winkelunit in de Bazaar, kunnen contact opnemen met TCN Charlemagne via telefoonnummer 045-5719910 of per e-mail aan g.simonis@tcnpp.de of met het Starterscentrum via telefoonnummer 045 - 5605972 of e-mail buurteconomie@heerlen.nl

HEERLEN, 26 oktober 2006
Concernstaf Communicatie
Karen Glerum
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --