Gemeente Den Haag

oktober 2006
Asfaltering maanweg laatste weekend van oktober (19 OKTOBER)

Van vrijdag 27 oktober a.s. (19.00 uur) tot en met maandagochtend 30 oktober (06.00 uur) wordt de Maanweg opnieuw geasfalteerd. Het gaat om het deel tussen de Regulusweg en de Prins Bernhardlaan (Voorburg). Dit deel van de Maanweg is aan onderhoud toe en krijgt een nieuwe laag asfalt. De Maanweg wordt volledig afgesloten voor het verkeer.

Afsluitingen
De gemeente Leidschendam-Voorburg asfalteert in het laatste weekend van oktober de Prins Bernhardlaan vanaf de gemeentegrens met Den Haag tot en met de kruising met de Laan van Nieuw Oosteinde. De gemeente Den Haag werkt gelijktijdig aan de aansluitende Maanweg tot de kruising Regulusweg/ Westenburgstraat. Vanwege deze asfalteringswerkzaamheden zijn deze weggedeelten volledig afgesloten voor het verkeer. Ook is af- en toerit 4 (Voorburg/Binckhorst) van rijksweg A12 (Utrechtsebaan) afgesloten voor het wegverkeer.

Omleiding
Het werkterrein wordt volledig afgesloten voor het verkeer. Het autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A12 (afrit 3 Bezuidenhout) bij het Schenkviaduct. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Combineren
De gemeente Den Haag had het groot onderhoud van de Maanweg, inclusief het kruispunt eigenlijk gepland in 2007. Aangezien zowel de gemeente Leidschendam-Voorburg als de gemeente Den Haag op deze locatie al aan het werk zijn, is er voor gekozen om het groot onderhoud aan het asfalt hiermee te combineren. Zo blijft de overlast voor het verkeer en de omwonenden beperkt tot een éénmalige kortdurende afsluiting in deze periode.

Meer informatie
Meer informatie over het onderhoud van de wegen in Den Haag, is te vinden op de website www.denhaag.nl/wegonderhoud.