3 e persbericht van donderdag 26 oktober 2006

Eindhoven, 27-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie vindt harddrugs bij huiszoekingen

De politie heeft woensdagavond bij huiszoekingen in woningen aan de Toulousehof, Venuslaan en Rijckwaertstraat harddrugs gevonden. Het gaat hierbij om enkele honderden grammen heroïne en cocaïne. De politie bezocht de woningen omdat ze het vermoeden had dat er in drugs werd gehandeld. De bewoner van de Venuslaan, een 41-jarige man, werd aangehouden en ingesloten. Een 17-jarig meisje, dat in de Rijckwaertstraat woont, had een geringe hoeveelheid harddrugs in de woning. Zij werd aangehouden, ingesloten en donderdag na verhoor in vrijheid gesteld. In de woning aan de Toulousehof werden drugs gevonden, maar de bewoner was niet thuis. Hij moet nog gehoord worden.

Eindhoven: Politie houdt lastige winkelbezoeker aan

De politie heeft donderdag om 13.15 uur in een supermarkt aan de Orionstraat een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De jongen werd door personeel aangesproken toen hij de winkel zonder winkelwagentje of -mandje binnen wilde gaan. Dit is tegen de huisregels. De jongen wilde dat niet en sloeg het personeelslid in het gezicht. Vervolgens bedreigde hij andere personeelsleden verbaal met de dood. Tenslotte spuugde hij een caissière in het gezicht. De jongen is ingesloten.

Eindhoven: Politie pakt leverancier vuurwapen

De politie heeft donderdag om 16.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Woensel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een vuurwapen geleverd heeft dat gebruikt is bij een schietpartij aan de Arcadeltstraat in Eindhoven. Deze schietpartij vond plaats op woensdag 27 september. Al eerder werden twee Eindhovenaren van 20 en 25 jaar oud en een Hagenaar van 21 jaar aangehouden. Zij zouden bij de schietpartij betrokken zijn. Bij een 24-jarige Amsterdammer werd het vuurwapen gevonden. (zie 2e persbericht van donderdag 19 oktober). Bij de man die vandaag is aangehouden werden in de woning munitie, bijna 15 gram cocaïne en een gestolen fiets gevonden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Automobiliste rijdt winkel binnen

Een 81-jarige Eindhovense automobiliste is donderdagmiddag rond 17.30 uur met haar auto een computerwinkel binnen gereden. De vrouw had haar auto op de Gildelaan voor de winkel in een parkeervak geparkeerd. Toen zij achteruit reed zag zij een passerende bromfiets over het hoofd en raakte die. De 53-jarige Eindhovense bromfietser kwam ten val. De vrouw schrok daar zo van dat zij de automatische versnelling in de vooruit zette en gas gaf. Ze reed via de etalage de computerwinkel binnen, daarbij ging een rek met laptops om. Ze eindigde met haar auto tegen de toonbank. De vrouw raakte niet gewond. De bromfietser wel, hij brak een rib. Twee klanten in de winkel raakten ook gewond. Een 35-jarige vrouw had een snijwond aan haar been en een vinger uit de kom. Een 49-jarige Eindhovense man liep een hoofdwond op. De gewonden zijn in het ziekenhuis behandeld. De schade is enorm. De politie heeft het rijbewijs en het kentekenbewijs van de 81-jarige vrouw ingenomen.

Waalre: Diefstal vanaf bouwterrein

In de nacht van woensdag op donderdag, rond 0.30 uur, zijn vanaf een bouwterrein aan de Van Dijklaan negentien dakplaten weggenomen. Een gedeelte van het hek was verwijderd.

Veldhoven: Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

Donderdagavond om 18.35 uur heeft de politie op de Pleintjes een 44-jarige automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van ruim 1,4. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.