Gemeente Weert

27 oktober 2006

dit jaar kerstverlichting in de weerter binnenstad

Centrum Weert Promotion (CWP) en de gemeente Weert zijn het eens geworden over de wijze waarop de Weerter binnenstad dit jaar tijdens de kerstperiode gehuld zal zijn in sfeervolle kerstverlichting. CWP zal de aanschaf financieren van de gevelarmaturen en de gemeente draagt zorg voor de infrastructuur, tijdklokken en de kosten van de elektriciteit.

Vooral het op orde brengen van de infrastructuur (de elektrische bedrading en aansluitpunten) zal de nodige tijd en inspanningen vergen, maar desondanks willen beide partijen de kerstverlichting realiseren voordat de echt donkere dagen aanbreken. In het eerste jaar worden de straten in de binnenstad en de Maaspoort voorzien van gevelarmaturen. Voor de volgende jaren wordt onderzocht of het mogelijk is aan de ingangen van de straten naar de binnenstad een verlichtingsarmatuur te bevestigen dat de straat overspant.

Samenwerking
Beide partijen hopen de komende jaren de kerstverlichting verder te kunnen uitbreiden. Daarvoor wil men tot structurele samenwerking komen met als resultaat een sfeervol verlichte binnenstad. In elk geval zal de gemeenteraad zich over die samenwerking moeten buigen.

Gemeente Weert,
Bureau Voorlichting (Infocentrum)
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 402
Fax: (0495) 542 906
E-mail: f.speet@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.205 FS

---- --