Ingezonden persbericht


FIFA, EA en Xbox doen de aftrap voor FIFA Interactive World Cup 2006; finale in Amsterdam op 9 december

Doe mee met het ultieme voetbalgametoernooi,met EA SPORTS FIFA 07 op Xbox 360 en Xbox Live

Schiphol-Rijk, 13 oktober 2006 - FIFA, de wereldvoetbalfederatie, Xbox, het krachtigste videogame- en entertainmentsysteem, en Electronic Arts Inc., vooraanstaand ontwikkelaar van interactieve entertainmentsoftware, kondigen de derde editie aan van de jaarlijkse FIFA Interactive World Cup (FIWC). Vanaf 27 oktober kunnen voetbalfans uit de hele wereld meedoen aan het enige wereldwijde videogametoernooi dat officieel is goedgekeurd door de FIFA. Deze competitie combineert online en offline next-generation voetbal, met FIFA 07 op Xbox 360. Dit jaar maken meer voetbalfans dan ooit kans om FIFA Interactive World Player 2006 te worden. De winnaar gaat naar het FIFA World Player Gala in Zürich, op 18 december, en wint voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi ook een geldprijs van maar liefst $20.000. De finale van de FIFA Interactive World Cup 2006 vindt op 9 december plaats in Amsterdam.

De FIFA Interactive World Cup 2006 wordt een van de belangrijkste evenementen op de kalender voor interactieve sporten. Deelnemers kunnen hun moves alvast oefenen met de demo van FIFA 07, die nu gedownload kan worden van Xbox Live Marketplace.

Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Chris Bullard uit Engeland, na een spannende finale tegen Gabor Moskos uit Hongarije. Dit jaar kunnen deelnemers een van de FIWC 06 Qualifier Events bezoeken die over de hele wereld worden georganiseerd, of ze kunnen meedoen via Xbox Live-toernooien in 25 landen, waaronder Nederland. Meer informatie is te vinden op www.FIFA.com.

'De FIFA Interactive World Cup combineert de passie voor voetbal met de wereld van interactief entertainment. Gamers strijden om een officiële FIFA-award, waarmee interactief voetbal op hetzelfde niveau komt als de verschillende offline FIFA World Cup competities. We zijn blij dat we deze bijzondere categorie van voetbalspelers kunnen eren en zien uit naar wat alweer de derde editie is van deze competitie. Met de FIFA Interactive World Cup kunnen we het voetbalspel op een totaal ander niveau promoten', zegt Urs Linsi, Generaal-Secretaris van de FIFA .

Over de hele wereld worden meer dan 20 kwalificatie-events georganiseerd, waaronder toernooien in Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en andere landen. In Nederland zal de Qualifier op zaterdag 25 november plaatsvinden tijdens de Gameplay, Nederlands grootste gamebeurs. De Nederlandse deelnemers strijden daar, naast een plek in de FIFA Interactive World Cup Grand Final, om ¤ 2000 aan prijzengeld. Meer info is te viinden op http://www.FIFA.com/ en http://fifa07.ea.com. Inschrijven is mogelijk vanaf 20 oktober.

De verschillende landenwinnaars van de FIFA Interactive World Cup Qualifier Events treden op 9 december in Amsterdam tegen elkaar aan voor de FIFA Interactive World Cup Grand Final. Dit jaar zullen er meer finalisten zijn dan ooit tevoren: de 128 beste voetbalgamers van de wereld. Verder is er dit jaar ook een nieuw finale-onderdeel, waarbij de winnaar het opneemt tegen de finalisten van de vorige twee FIWC-toernooien. De uiteindelijke winnaar kan rekenen op een geldprijs van $20.000 en een volledig betaalde trip naar het FIFA World Player Gala in Zürich, op maandag 18 december. Tijdens dit sterrengala worden de beste voetballers ter wereld geëerd.

FIFA 07 op Xbox 360 is het begin van een nieuwe generatie van voetbalgaming, met de dynamische, nieuwe EA SPORTS engine en totaal vernieuwde gameplay. In plaats van de traditionele, op animaties gebaseerde game-engine, maakt deze game gebruik van echte natuurkundige wetten en data, voor levensechte bewegingen, ongekend snelle reacties en de meest geavanceerde visuals die ooit in een voetbalgame te zien zijn geweest. De bal beweegt voor het eerst helemaal onafhankelijk, op basis de natuurkundige wetten van de zwaartekracht, impuls, wrijving, etc. Het resultaat is echt volledig onvoorspelbare gameplay. Ieder type pass, schot of goal is mogelijk. De nieuwe game-engine genereert een enorme hoeveelheid data, waaronder - voor het eerst - real-time analyses van de spelers. Op basis hiervan kan de gamer tactische beslissingen nemen bij het al dan niet inzetten van spelers. Gekoppeld met innovatieve en uitgebreide online-features, met 4-tegen-4 matches en streaming 'real world' nieuws, zorgt FIFA 07 ervoor dat het verschil tussen videogames en de realiteit vrijwel verdwijnt.