Prominente Kamerleden in discussie over inkomen WAO'ers

Vereniging de bus

Vrijdag 27 oktober organiseren de vereniging van uitkeringsgerechtigden De Bus en het actiecomité 'Stop de Herkeuringen' in Tilburg een manifestatie over werken aan een gezond inkomen. Naast mensen met een uitkering zullen ook prominente Kamerleden aanwezig zijn.

In het ochtendprogramma staat de Wet Werk en Bijstand centraal. De inleiders zijn Leo Hartveld (FNV Bouw), Jan Zwanepol (Landelijke Vereniging van Arbeidsongeschikten) en William Peters en Gerard van Halen van De Bus. Zij zullen spreken over de problemen die uitkeringsgerechtigden in de bijstand ondervinden. De nadruk ligt op het gegeven dat steeds meer arbeidsongeschikten in de bijstand belanden. Na deze inleidingen volgen steeds interviews met uitkeringsgerechtigden.

In workshops zal vervolgens door de deelnemers over deze inleidingen worden gediscussieerd. Ook wordt een viertal stellingen geformuleerd die in de middagbijeenkomst zullen worden voorgelegd aan het politieke forum, dat zal bestaan uit de Tweede-Kamerleden Gerda Verburg (CDA), Luuk Blom (PvdA), Jan de Wit (SP), Ineke van Gent (GL) en Bert Bakker (D66).

De discussie staat onderleiding van cabaretier Sjaak Bral en zal vooral gaan over de problemen die de herkeuringen van de WAO'ers veroorzaken.

Plaats: Zaal Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2 in Tilburg
Aanvang ochtendprogramma: 10.00 uur.
Aanvang forumdebat: 14.00 uur
Einde van de dag: 16.00 uur

Meer informatie: Gerard van Halen, De Bus, 013-4609060