Koninklijke Ahold


Ahold krijgt goedkeuring NMa voor overname Konmar-winkels van Laurus

Brand(s) involved

vrijdag 27 oktober 2006

Amsterdam, 27 oktober 2006 - Ahold heeft vandaag goedkeuring gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor de overname van 29 Konmar-winkels van Laurus.

Aan de NMa-goedkeuring zijn voorwaarden verbonden. Ahold heeft onder meer aan de NMa toegezegd de exploitatie van een aantal winkels (minimaal zeven, maximaal negen) aan een concurrerend supermarktbedrijf te verkopen. De te verkopen winkels bevinden zich in Almere, Beilen, Den Haag, Delft, Maassluis, Tiel en Zoetermeer en worden nu als Albert Heijn of C1000 geëxploiteerd.

Ahold verwacht de transactie met Laurus binnen afzienbare tijd te kunnen afronden, waarna met de ombouw van de Konmar-winkels naar Albert Heijn of C1000 kan worden begonnen.

Ahold Press Office: 020 509 5343

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende de verwachte afronding van de transactie om winkels te verkrijgen en het tijdstip daarvan, en de plannen om de verkregen winkels om te bouwen. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, onverwachte vertragingen in de afronding van de acquisitie, de onmogelijkheid om aan de voorwaarden voor afronding van de transactie te voldoen, maatregelen of het achterwege blijven van maatregelen door toezichthoudende autoriteiten en andere derden, de mogelijkheden voor Ahold om kopers te vinden voor af te stoten winkels op basis van voor Ahold acceptabele voorwaarden en de mogelijkheden voor Ahold de verkoop van de winkels tijdig af te ronden, en andere factoren waarvan een aantal wordt besproken in de documenten die namens Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht of om in te gaan op het plaatsvinden van onverwachte gebeurtenissen en omstandigheden. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam `Royal Ahold' of kortweg `Ahold'.

We make it easy to choose the best